Örnsköldsvik IBF vann mot IBF Dalen

Örnsköldsvik IBF fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för Örnsköldsvik IBF i Allsvenskan norra/östra dam. På söndagen mötte laget Dalen i Skyttis Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Dalen blev 3-2 (1-0, 0-2, 2-0).

– Ingen vidare match från vår sida, men vi hittade ett sätt att vinna ändå, tyckte Örnsköldsvik IBF:s tränare Tommy Häggström, efter matchen.

Dalens tränare Håkan Wirtala om matchen:

– Vi är väldigt nöjd med prestationen, men resultatet visar annat. Tjejerna visar en grymt bra attityd till matchen och tävlar i varje närkamp.

Tindra Byström stod för Örnsköldsvik IBF:s avgörande mål 14.58 in i tredje perioden.

Örnsköldsvik IBF startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.26 slog Tindra Bylund till framspelad av Hanna Strandberg.

Efter 14.12 i andra perioden nätade Tora Dahlberg, och kvitterade för Dalen.

Elin Ehn gjorde dessutom 1-2 efter 17.06 framspelad av Wilda Deland Larsson.

3.57 in i tredje perioden slog Tindra Bylund till ännu en gång på pass av Nova Ekedal och kvitterade.

Efter 14.58 slog Tindra Byström till och avgjorde matchen.

Det här var Örnsköldsvik IBF:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Dalens sjätte uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Örnsköldsvik IBF på tredje plats i tabellen, medan Dalen är på sjätte plats.

I nästa match, söndag 12 mars 13.00, har Örnsköldsvik IBF IBK Luleå borta i Kronanhallen, medan Dalen spelar hemma mot Sundsvalls IBF.

Matchrapporter: IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen Målfest för Örnsköldsvik IBF hemma mot IBK Luleå