Skoghall vann mot Katrineholm
Montage
Matchrapport

Emma Nordsäter i form när Skoghall vann mot Katrineholm

ANNONS

Hemmalaget Skoghall tog hem de tre poängen efter seger mot Katrineholm i Allsvenskan västra/södra dam. 3-2 (0-1, 2-0, 1-1) slutade matchen på söndagen.

– En match som fick lite extra nerv i och med Telge vann över Lockerud, vilket gjorde att vi kanske var lite på hälarna i första perioden. Vi skapar ändå ett flertal målchanser. I andra perioden tar vi över matchen. Framförallt är försvarsspelet riktigt bra. Vi borde ha vunnit perioden med mer än två mål. Sista perioden spelar vi smart och är starka på bollen. Trots att Katrineholm gjorde mål i spel sex mot fem med lite mer en minut kvar så spelar vi lugnt och tryggt sista minuten, kommenterade Skoghalls tränare Robin Granlund.

Katrineholms tränare Kent Olsson om matchen:

– Vi åkte till Skoghall med endast 10 utespelare på grund av av skador och sjukdomar. Tycker vi gör en helt godkänd bortamatch utifrån de förutsättningar vi hade. Vi har våra chanser med 2 ribbskott i 3:e, men Skoghall vann rättvist, de gör en grym andra period som de vinner med 2-0 och lägger grunden...

Katrineholm tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Line Ceder framspelad av Angelica Högberg.

Efter 4.40 i andra perioden nätade Wilma Ahl, på pass av Elin Andersson och kvitterade för Skoghall.

Emma Nordsäter gjorde dessutom 2-1 efter 11.18 framspelad av Wilma Persson.

Skoghall utökade ledningen, på nytt genom Emma Nordsäter efter 9.31 i tredje perioden.

Line Ceder reducerade dock för Katrineholm med bara två minuter kvar att spela och skapade spänning.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Skoghall med 17–19 och Katrineholm med 23–18 i målskillnad. Det här var Skoghalls sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Katrineholms sjätte uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Skoghall på tredje plats i tabellen, och Katrineholm är på femte plats.

Nästa motstånd för Skoghall är Lockerud/Mariestad. Katrineholm tar sig an Telge SIBK hemma. Båda matcherna spelas lördag 11 mars 12.30.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall

Den här artikeln handlar om: