Karlstad IBF vann mot Partille

Målfest när Karlstad krossade Partille i Colorama Arena

Karlstad hade inga problem med Partille i Allsvenskan södra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 15-5 (5-2, 5-2, 5-1). En skön revansch från senast lagen möttes, då Partille vann med 8-7.

Partilles tränare Ricard Carlsson om matchen:

– Kom helt fel in i matchen. Blev för hög uppförsbacke redan i början av andra perioden. Skönt dock att resultat inte har nån större betydelse då vi fortfarande kan knipa kvalplatsen genom en vinst i sista omgången mot Höllviken.

I och med detta har Karlstad fyra raka segrar i Allsvenskan södra herr.

I första perioden var det Karlstad som var starkast. Laget vann perioden med 5-2.

Karlstad hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.27 genom Gustav Agnemyr, och gick upp till 9-2 innan Partille kom tillbaka och reducerade till 9-4.

Innan perioden var över hade Karlstad ryckt åt sig ledningen med 10-4.

Karlstad vann också tredje perioden 5-1 och matchen med hela 15-5.

Partilles Patrik Malmström stod för tre mål och ett målgivande pass. Karlstads Gustav Agnemyr gjorde tre mål och totalt fyra poäng, Anton Vestlund stod för fyra poäng, varav ett mål, Harald Brelin gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål, Simon Sjögren gjorde tre mål, Johan Palmqvist gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Ludvik Hansen gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Karlstad har fyra segrar och en förlust och 44–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Partille har två vinster och tre förluster och 36–42 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Karlstad på andra plats i tabellen, medan Partille är på femte plats.

I nästa match, lördag 11 mars 12.30, har Karlstad Lund Elit borta i Lerbäckshallen, medan Partille spelar hemma mot Höllviken.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Revansch och tre poäng för Lillån IBK Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF