Craftstaden förlorade mot Jönköping

Jönköping kvalklart efter seger mot Craftstaden

Efter en bra säsong i Allsvenskan västra/södra dam är Jönköping nu klart för kval till SSL. Det efter seger, 5-3 (1-1, 2-0, 2-2), på bortaplan mot Craftstaden.

Craftstadens assisterande tränare Per-Ola Olsson tyckte till om matchen:

– Idag möter vi seriens bollskickligaste lag, Jönköping spelar med blicken uppe och hittar varandra i de flesta situationerna. Medan vi inte gör någon av våra bästa matcher. Vi har energin och kämpaglöden, men vi hade behövt lite mer "medstuds" och fler avslut på mål för att kunna vinna matchen.

Resultatet innebär 14:e matchen i rad utan förlust för Jönköping.

Formen på bortaplan håller därmed i sig för Jönköping, som nu har sju raka segrar.

Första perioden var jämn. Craftstaden inledde bäst och tog ledningen genom Lisa Hultgren efter 5.46, men Jönköping kvitterade genom Nelly Flodin efter 16.43.

I andra perioden var Jönköping starkast och gick från 1-1 till 1-3 genom två mål av Hanna Moschos.

Jönköping startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 1-3 till 1-4. Men Craftstaden svarade och gjorde 2-4.

Därefter var det dock Jönköping som avgjorde. Laget gjorde 2-5 med sju minuter kvar att spela genom Elin Knutsson på pass av Elin Durling. Craftstaden hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 3-5.

Med en omgång kvar är Craftstaden på tredje plats i tabellen, och Jönköping leder serien.

I nästa match, lördag 11 mars 12.30, har Craftstaden Lindås borta i Salming Arena, medan Jönköping spelar hemma mot IBK Göteborg.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten