Lund Elit förlorade mot Pixbo Wallenstam

Pixbo Wallenstam avgjorde tät match mot Lund Elit i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Lund Elit och gästande Pixbo Wallenstam var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Pixbo Wallenstam och vann matchen i Superligan dam med 8-3 (0-1, 3-2, 5-0).

– Vi gör en riktigt bra match i 40 minuter då vi följer planen och får till fina kontringar med en bra balans. I sista perioden misslyckas vi totalt med vår gameplan och de kontrar ut oss totalt, kommenterade Lund Elits tränare Jörgen Hammer.

Pixbo Wallenstams tränare Jonas Gustafsson tyckte till om matchen:

– Överlag är jag tillfreds med vår prestation, vi gör mycket bra saker mot ett Lund som är riktigt tuffa att möta. Trots underläge fortsätter vi följa den plan vi har och får också den utdelning vi förtjänar. Extra plus till formationen med Axina, Anna och Alicia som verkligen visar vägen för oss.

Därmed har Pixbo Wallenstam vunnit sex matcher i rad på bortaplan.

Lund Elit tog ledningen efter 19.53, genom Isabell Holm framspelad av Hilda Hammer.

Pixbo Wallenstam förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Pixbo Wallenstam startade tredje perioden bäst och gick från 3-4 till 3-8 genom mål av Klara Loneberg, Emma Stenberg, Anna Dömstedt och Ida Sundberg och avgjorde matchen.

Noterbart är att Emma Stenberg gjorde ett mål för Pixbo Wallenstam och spelade fram till två mål och Alicia Svensson hade tre assists.

Lund Elit har en vinst och fyra förluster och 17–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Pixbo Wallenstam har fyra vinster och en förlust och 27–18 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Lund Elit på nionde plats i tabellen, och Pixbo Wallenstam är på andra plats.

Söndag 5 mars spelar Lund Elit borta mot Karlstad 13.00 och Pixbo Wallenstam mot Nacka Wallenstam hemma 15.00 i Wallenstam Arena.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger