Thorengruppen vann mot IBK Dalen

Thorengruppen avgjorde tät match mot Dalen i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Thorengruppen och gästande Dalen var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Thorengruppen och vann matchen i Superligan herr med 10-6 (2-3, 2-1, 6-2).

– Härligt att få visa att vi är bäst i stan. Det var inte vår bästa match de senaste veckorna, men det kändes stabilt och vi vann till sist komfortabelt och rättvist, kommenterade Thorengruppens tränare Johan Lindgren.

Segern var Thorengruppens fjärde på de senaste fem matcherna.

Dalen var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

I andra perioden var det i stället Thorengruppen som hade greppet. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-4.

I tredje perioden var det i stället Thorengruppen som hade kommandot. Laget vann perioden med 6-2 och matchen med 10-6.

Dalens Daniel Sonidsson stod för två mål och två assist. Thorengruppens Axel Hjälm gjorde fyra mål och Måns Höglin stod för tre poäng, varav ett mål.

Med två omgångar kvar är Thorengruppen på nionde plats i tabellen, och Dalen är på tolfte plats.

Thorengruppen tar sig an Hagunda i nästa match borta lördag 4 mars 14.00. Dalen möter Växjö hemma söndag 5 mars 16.00.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Växjö vann klart borta mot Thorengruppen