Linköping förlorade mot Pixbo Wallenstam IBK

Straffar avgjorde för Pixbo i bortasegern mot Linköping

Linköping mötte Pixbo borta i en match i Superligan herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Pixbo vinna med 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 0-0, 1-0). Felix Lanver blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson:

– Med lite haltande lag på grund av lättare skador tog resterande gubbar och knöt näven och fortsatte på den väg vi styrt in laget på sista veckorna. Tycker ändå att vi bör kunna skapa lite mer framåt men blir lite för rädda om poängen och på så sätt nertryckta. Skönt ändå att extrapoängen till slut hamnar i för kvällen bästa laget.

Pixbo startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Marcus Peil och Benjamin Schill.

Efter 12.56 i andra perioden nätade Martin Karlsson, framspelad av Oskar Seth och reducerade åt Linköping.

11.09 in i tredje perioden slog Kevin Söderling till på pass av Oskar Seth och kvitterade.

I straffläggningen var det Pixbo som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Felix Lanver för.

Linköping har två vinster och tre förluster och 33–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Pixbo har tre vinster och två förluster och 40–27 i målskillnad. Det här var Linköpings femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Pixbos fjärde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Linköping på åttonde plats i tabellen, medan Pixbo är på femte plats.

Nästa motstånd för Linköping är Storvreta. Pixbo tar sig an IBF Falun hemma. Båda matcherna spelas lördag 4 mars 18.00.

Matchrapporter: IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun Pixbo fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama