Gävle GIK förlorade mot Linköping

Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Gävle GIK har inte haft det lätt i Superligan herr. Efter matchen mot Linköping på hemmaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 7-18 (0-6, 2-9, 5-3). Laget har bara tagit tre segrar den här säsongen.

Därmed har Linköping säkrat en plats i slutspelet.

Linköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-6 genom två mål av Martin Karlsson, ett mål av Emil Lögdberg, ett mål av Oskar Hovlund, ett mål av Oskar Seth och ett mål av Samuel Dahlberg Demir. Och det var bara början.

Linköping hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.44 genom Oskar Hovlund, och gick upp till 0-11 innan Gävle GIK kom tillbaka och reducerade till 2-11.

Innan perioden var över hade Linköping ryckt åt sig ledningen med 2-15.

I tredje perioden var det i stället Gävle GIK som hade övertaget. Laget vann perioden med 5-3 men Linköping kunde hålla undan och vinna matchen med 18-7.

Oskar Seth gjorde tre mål för Linköping och tre assist, Oskar Hovlund stod för tre mål och två målgivande pass, Kevin Söderling gjorde ett mål och spelade fram till tre mål, Simon Palmén hade tre assists, Matej Jendrisak stod för två mål och ett assist och Martin Karlsson stod för två mål och ett assist. Gävle GIK:s Alexander Rudd stod för tre poäng, varav ett mål.

Gävle GIK har en vinst och fyra förluster och 27–52 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har tre vinster och två förluster och 36–27 i målskillnad.

Det här betyder att Linköping är kvar på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 1 mars. Då möter Gävle GIK AIK i Solnahallen 19.30. Linköping tar sig an Pixbo hemma 19.00.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen