Hagfors IBS förlorade mot IBF Borlänge
Montage
Matchrapport

Tuff match slutade med seger för IBF Borlänge mot Hagfors

ANNONS

Det svängde i matchen i division 1 västra Svealand herr mellan Hagfors och IBF Borlänge i Uddeholm Arena. Hemmalaget Hagfors hade ledningen i början av tredje perioden, med 4-3, men IBF Borlänge vände matchen och vann till slut med 5-4.

– Sett över 60 minuter, gör vi ändå en stark insats idag. Vi får egentligen matchen dit vi vill ha den, men vi tappar tyvärr både momentum och match när domarna ljuger ihop ett bortdömt mål i mitten av tredje perioden. Man riskerar ju att låta bitter, men hade vi fått ha kvar 5-3 på tavlan, är jag övertygad om att vi rott det här i land. Nu blev det tyvärr inte så, utan vi får fokusera på det vi själva kan påverka och ta tre poäng nästa helg istället, kommenterade Hagfors tränare Niclas Andersson.

IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson om matchen:

– Vi gör en ganska dålig match. Så det är starkt att vinna och ta tre poäng när vi inte får till det. Det är en styrka i gruppen. Hagfors gör en bra match och vi har stora problem med deras spel men när det verkligen gäller så är vi bättre och stänger ner dem. Sköna tre poäng i jakten på kvalplats.

Lukas Löfgren blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 13.55 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Hagfors inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Henrik Österås efter 3.22, men IBF Borlänge kvitterade genom Albin Högman bara tre minuter senare.

Hagfors var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

8.41 in i tredje perioden slog Anton Bergström till på pass av Viktor Fredriksson och kvitterade.

Efter 13.55 slog Lukas Löfgren till framspelad av Oskar Backlund och avgjorde matchen. Löfgren fullbordade därmed lagets vändning.

Hagfors har en vinst och fyra förluster och 28–39 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBF Borlänge har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 30–24 i målskillnad. Det här var Hagfors andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IBF Borlänges femte uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Hagfors på sjunde plats i tabellen, och IBF Borlänge är på tredje plats.

I nästa omgång har Hagfors Hedemora hemma i Uddeholm Arena, lördag 4 mars 14.00. IBF Borlänge spelar borta mot Runsten söndag 5 mars 14.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen

Den här artikeln handlar om: