Åkersberga IBF vann mot Lund Elit

Straffar avgjorde när Åkersberga IBF vann mot Lund Elit

Åkersberga IBF tog emot Lund Elit hemma i en riktigt jämn match i Superligan dam. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (1-0, 2-3, 1-1, 0-0, 1-0). Isabel Balzano blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

– Tycker att oavgjort är rättvist även om vi leder matchen igenom och har klarare chanser i första & andra perioden än vad Lund har och återigen så tar vi poäng och två blytunga poäng för att håll oss kvar, kommenterade Åkersberga IBF:s sportchef Andreas Berglind efter matchen.

Segern var Åkersberga IBF:s fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Åkersberga IBF tog ledningen efter 13.24, genom Isabel Balzano på pass av Freja Norrman.

I andra perioden var det i stället Lund Elit som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Lund Elit gjorde 3-4 genom Minna Karlsson efter 8.25 i tredje perioden.

Med 16 sekunder kvar i perioden av matchen kunde Therese Gustafsson gjorde 4-4 för Åkersberga IBF.

I straffläggningen var det Åkersberga IBF som avgjorde till 5-4. Den avgörande straffen stod Isabel Balzano för.

Det här var Åkersberga IBF:s sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Lund Elits sjunde uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Åkersberga IBF på tionde plats i tabellen, och Lund Elit är på nionde plats.

I nästa match, fredag 3 mars, har Åkersberga IBF Thorengruppen borta i Thoren Arena 18.30, medan Lund Elit spelar hemma mot Pixbo Wallenstam 19.30.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund