IBF Falun vann mot Thorengruppen

Falun upp i topp efter seger mot Thorengruppen

Falun är nu serieledare i Superligan herr efter vändning och seger, 8-6 (2-4, 3-0, 3-2), hemma mot Thorengruppen. Falun leder serien en poäng före Storvreta. Storvreta har dock en match mindre spelad. Thorengruppen ligger på nionde plats i tabellen.

– Vi startar väldigt oinspirerat och får jobba oss ikapp genom många fina boxplay och ett tydligare anfallsspel. Stark upphämtning rent mentalt även om siffrorna inte var så stora, kommenterade Faluns tränare Thomas Holmgren efter matchen.

Thorengruppens tränare Johan Lindgren tyckte till om matchen:

– Vi gör en bra match som jag tycker kan gå åt båda hållen. Tyvärr spelar vi 0-1 i vårt eget powerplay, trots flera försök. Det blir tyvärr matchavgörande.

Thorengruppen hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.23 genom Hampus Öhgren, och gick upp till 0-2. Falun kom tillbaka och kvitterade.

Innan perioden var över hade Thorengruppen dock ryckt åt sig ledningen med 2-4.

Falun förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 5-4.

Falun var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 och matchen med 8-6.

Noterbart är att Thorengruppens Hampus Öhgren stod för två mål och ett målgivande pass.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Falun med 28–23 och Thorengruppen med 31–27 i målskillnad.

Falun tar sig an Jönköping i nästa match borta torsdag 2 mars 18.30. Thorengruppen möter Dalen hemma onsdag 1 mars 18.30.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun