Jönköping spelade lika mot Växjö IBK

Efter tolv raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam tog vinstsviten slut för Jönköping

Matchen mellan hemmalaget Jönköping och gästande Växjö IBK slutade 6-6 (1-3, 3-2, 2-1, 0-0). Därmed tog Jönköpings svit med tolv raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam slut på lördagen.

Växjö IBK var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

I andra perioden var det i stället Jönköping som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-5.

2.12 in i tredje perioden slog Moa Schönning till framspelad av Lovisa Andersson och kvitterade.

3.43 in i perioden nätade Växjö IBK:s Cajsa Engdahl på pass av Frida Israelsson och gav laget ledningen.

Efter 7.54 nätade Julia Adolfsson återigen på pass av Mira Markström och kvitterade för Jönköping.

Förlängningen blev mållös.

Mira Markström gjorde ett mål för Jönköping och spelade dessutom fram till två mål.

Jönköping har fyra segrar och en oavgjord och 27–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Växjö IBK har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 19–32 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Jönköping i serieledning, och Växjö IBK är på sjunde plats.

Jönköping tar sig an Craftstaden i nästa match borta lördag 4 mars 14.00. Växjö IBK möter Warberg borta söndag 5 mars 16.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström