Partille D1 förlorade mot Lindås Rasta IBK

Lindås vann med 3-2 borta mot Partille D1

Det blev en uddamålsseger för Lindås i matchen mot Partille D1 i Allsvenskan västra/södra dam på söndagen. Laget vann med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1) borta i Partillebohallen.

Lindås tränare Anders Nilsson:

– Det var en väldigt tight match med små marginaler. Vi vinner dock rättvist. Vårt försvarsspel satt klockrent idag och vi tillät inte dem att skapa speciellt mycket, samtidigt som vi hade en hel del klara lägen. En väldigt skön seger.

Segern var Lindås femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Partille D1 inledde bäst och tog ledningen genom Vendela Berntsson efter 15.01, men Lindås kvitterade genom Pernilla Hermansson bara en minut senare.

Lindås gjorde också 1-2 efter 3.07 i andra perioden när Elin Nilsson hittade rätt på pass av Justina Eliasson.

Lindås gjorde 1-3 genom Victoria Wallenstam efter 9.02 i tredje perioden.

Moa Rylander reducerade förvisso, men närmare än 2-3 kom inte Partille D1.

Det här var Partille D1:s sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lindås sjätte uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Partille D1 på fjärde plats i tabellen, och Lindås är på andra plats.

Nästa motstånd för Partille D1 är Craftstaden. Lagen möts lördag 25 februari 14.00 i Oskarshamns Sporthall. Lindås tar sig an Lindome hemma söndag 26 februari 15.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Tungt besked för Lindås – åker ur serien Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten