Telge SIBK förlorade mot Västerås IBS
Montage
Matchrapport

Västerås IBS klart för kval efter seger mot Telge SIBK

ANNONS

Efter seger, 2-1 (0-0, 1-0, 1-1), på bortaplan mot Telge SIBK står det klart att Västerås IBS efter en bra säsong i Allsvenskan västra/södra dam är klart för kval till SSL.

– Inför dagens match mot Telge spela vi för att bli klara för kval och Telge för att ge sig chansen att spela om andra platsen i serien. Det var utifrån det inget lag som ville bjuda på ytor eller chansa i sitt egna spel samt att det var två bra målvakter som ville spika igen idag. Resultatet och de tre poäng som vi tar med oss hem är rättvist och det var ett klart mycket bättre Telge i denna match jämfört när vi spela mot dem på hemmaplan, kommenterade Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman.

Telge SIBK:s tränare Viktor Matsenius om matchen:

– En bra jämn match som kunnat sluta hur som, skillnaden idag är att VIBS är lite kyligare när de får sina lägen. I övrigt två bra målvakter!

Den perioden slutade mållös.

Det var först 6.26 in i andra perioden som Västerås IBS tog ledningen genom Izabell Rydell framspelad av Matilda Henriksson.

Västerås IBS gjorde 0-2, på nytt genom Izabell Rydell efter 8.50 i tredje perioden.

Telge SIBK reducerade dock till 1-2 genom Julia Södergren när bara två minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Telge SIBK har två vinster, en oavgjord och två förluster och 29–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås IBS har fyra vinster och en förlust och 19–11 i målskillnad. Det här var Telge SIBK:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerås IBS:s femte uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Telge SIBK på fjärde plats i tabellen, och Västerås IBS leder serien.

Telge SIBK tar sig an Bergs IK i nästa match borta fredag 17 februari 19.40. Västerås IBS möter Skoghall hemma söndag 19 februari 13.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: