Jönköping vann mot Partille D1

Jönköping fortsätter att vinna – har nu elva raka segrar

Det går fortsatt bra för Jönköping i Allsvenskan västra/södra dam. På söndagen mötte laget Partille D1 i Jönköpings Idrottshus och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit elva matcher i rad. Segerresultatet mot Partille D1 blev 8-2 (3-1, 3-0, 2-1).

Partille D1:s tränare Robert Bodén:

– Vi började matchen dåligt genom att släppa in ett mål i första bytet. Sedan spelar vi upp oss och kvitterar. Har sedan flera lägen göra mål men bränner dem medan JIK sätter alla sina lägen och så fortsätter det. De är nästan 100% och vi bränner allt vilket leder fram till matchens resultat.

Jönköping hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.07 genom Julia Adolfsson innan Partille D1 kvitterade.

Innan perioden var över hade Jönköping tagit ledningen med 3-1.

Jönköping startade andra perioden bäst och gick från 3-1 till 6-1 genom mål av Hanna Moschos, Elsa Hag och Clara Olofsson.

7.40 in i tredje perioden nätade Partille D1:s Frida Ahlstrand på pass av Jolin Garcia och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Partille D1.

15.22 in i perioden slog Nelly Flodin till framspelad av Emma Brydolf och ökade ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 8-2-mål med 43 sekunder kvar att spela på nytt genom Nelly Flodin framspelad av Lovisa Andersson. 8-2-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Jönköpings Moa Schönning stod för ett mål och två assists och Nelly Flodin gjorde två mål och ett målgivande pass.

Med fyra omgångar kvar är Jönköping i serieledning, medan Partille D1 är på fjärde plats.

I nästa omgång har Jönköping Lindome borta i Almåshallen, lördag 18 februari 15.00. Partille D1 spelar hemma mot Lindås söndag 19 februari 18.15.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten