Foto: Per Wiklund
Spelarbetyg

Betyg: Täby-Malmö, spelare för spelare

Innebandymagazinets Christian Svensson delger sina tankar efter den viktiga SSL-matchen och bedömer alla spelares insatser.

Täby började matchen på två backpar och tre kedjor medan Malmö rullade runt på tre hela femmor. Täby var det klart bättre laget i första perioden även om första perioden inte bjöd på något skönspel utan det var mest rulla boll och känna på varandra som gällde. 

I andra perioden höjde Malmö tempot och skapade massor av målchanser men de var oförmögna att få in bollen i nätet och man gjorde det mesta utan just peta in bollen. Det enda målet de fick in tog också ovanligt lång tid att få in med tanke på hur många chanser de hade i just den sekvensen. Malmös så normalt duktiga förstafemma var dock relativt osynliga de två första perioderna. Men signifikativt för matchen och matchbilden att när Malmö tryckte på som mest så var det Täby som gjorde målen. 

Tredje perioden så gick Malmö ner på folk direkt och rullade runt på sina hetaste spelare för dagen och man särade på förstafemman. Faktum är att Malmö spelade nästan med olika formationer hela sista perioden. Täby var hur lugna som helst under sista perioden och de höll Malmö utanför de farliga områdena och de rullade på med sina två backpar och tre kedjor till sista tio cirka då också gick ner på två hela femmor. 

Sett till matchen i helhet var Täby det bättre laget och vann rättvist. Men sett till antalet skapade målchanser så speglade inte resultatet matchen för matchen var jämnare än så. 

Planens bästa spelare tycker jag Malmös backgigant Yamou Njai var. Inga större misstag, lugn och säker med bollen och startade uppspel efter uppspel och förlorade nog inte en enda närkamp.   

Spelarbetyg: Täby-Malmö 5-1

Innebandymagazinets betygsskala 1-10
1 = Allt gick fel
2 = Glöm det
3 = Underkänd
4 = Lite för ojämn
5 = Godkänd
6 = Över medel
7 = Bra
8 = Mycket bra
9 = Outstanding
10 = Världsklass

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: