Craftstaden vann mot Växjö IBK

Formstarka Craftstaden tog ännu en seger

Craftstaden är nu inne i en stark period i Allsvenskan västra/södra dam. När laget mötte Växjö IBK hemma i Oskarshamns Sporthall på lördagen kom tredje raka segern. Laget vann med 6-2 (2-0, 2-1, 2-1), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

– Idag föll äntligen allt på plats. Vi är med från start, energin finns där i hela laget och vi sätter våra chanser. Vi har tidigare haft svårt för Växjö med sina individuellt skickliga spelare och sitt höga matchtempo. Men idag fick vi bevis på att vår utvecklingskurva pekar uppåt och att vi kan föra spelet på våra egna villkor, kommenterade Craftstadens assisterande tränare Per-Ola Olsson.

Craftstaden startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Sanna Zetterling och Linnéa Eos.

Växjö IBK reducerade dock till 2-1 genom Sara Mörk tidigt i andra perioden av perioden.

Craftstaden gjorde dock två mål och gick från 2-1 till 4-1, målen av Mathilda Zetterling och Linnéa Eos.

Craftstaden hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 5-1 innan Växjö IBK reducerade.

Därefter kontrollerade dock Craftstaden spelet och matchen slutade hela 6-2.

Craftstadens Linnéa Eos gjorde tre mål.

Med fyra omgångar kvar är Craftstaden på tredje plats i tabellen, och Växjö IBK är på sjunde plats.

Söndag 19 februari 16.00 spelar Craftstaden borta mot Warberg. Växjö IBK möter IBK Göteborg hemma i Fortnox Arena lördag 18 februari 13.00.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0