FBC Lerum vann mot Malmö FBC

Malmö FBC klart för nedflyttning – efter förlust mot FBC Lerum

FBC Lerum vann ödesmatchen hemma mot Malmö FBC med 6-5 (3-1, 1-2, 1-2, 1-0) efter förlängning. Därmed står det klart att det blir nedflyttning för Malmö FBC, som inte spelar i Allsvenskan södra herr nästa säsong. Laget är helt utan seger i serien.

– Tuffa förutsättningar inför som vi tacklar väldigt bra. Urstark prestation av killarna och små marginaler som tillslut avgör, kommenterade Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson.

William Ljungqvist blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål efter bara 19 sekunder i förlängningen.

FBC Lerum hade före onsdagens hemmamatch fyra förluster i rad.

FBC Lerum tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 16.50 genom William Ljungqvist innan Malmö FBC kvitterade.

Innan perioden var över hade FBC Lerum tagit ledningen med 3-1.

I andra perioden var det i stället Malmö FBC som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Malmö FBC hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 19 sekunder innan FBC Lerum avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev William Ljungqvist, på pass av Joakim Fors.

Malmö FBC:s Felix Carlgren stod för ett mål och tre målgivande pass.

FBC Lerum har en seger och fyra förluster och 25–37 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malmö FBC har fem förluster och 22–50 i målskillnad. Det här var FBC Lerums fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Malmö FBC:s femte uddamålsförlust.

FBC Lerum ligger på nionde plats i serien efter matchen.

I nästa match, onsdag 15 februari, har FBC Lerum Hovslätt borta i Jönköpings Idrottshus 19.30, medan Malmö FBC spelar hemma mot Höllviken 19.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona