Superligan

Klart: SSL-matchen flyttas

ANNONS

Kalmarsund får sin vilja igenom: ”Allt är bättre än dagen efter cupfinalen”

Under tisdagen kunde Innebandymagazinet avslöja att Kalmarsund ville flytta på SSL-matchen mot Hagunda, som skulle spelats i Uppsala fredagen den 24:e januari. Anledningen till det är att Kalmarsund dagen innan spelar cupfinal mot Falun, detta i Kalmar.

– Vi har försökt och har varit i kontakt med Hagunda. Vi försöker få den flyttad, givetvis. Det är direkt olämpligt – om ens genomförbart – att spela med den resan dagen efter. Det är något vi försöker åtgärda, sa Kalmarsunds sportchef och assisterande tränare Adam Kallenberg till Innebandymagazinet då. 

“Tiden är inte optimal”

Nu står det klart att Kalmarsund får som man vill. Bortamatchen mot Hagunda spelas nu istället söndagen den 26 februari, något som gläder tränare Viktor Gustavsson samtidigt som han inte är helt nöjd med tidpunkten för matchen.

– Sedan är tiden inte optimal med matchstart 12.00 men allt är bättre än dagen efter cupfinalen. Hade vi vetat att cupfinalen skulle spelas en torsdag hade vi givetvis inte godkänt att matchen legat på fredagen från första början. Men en stor eloge till Hagunda som hjälpt oss att få matchen flyttad med kort varsel, säger Gustavsson till Ölandsbladet.

Kalmarsunds matcher i februari

11 februari: Mullsjö (B)

15 februari: Linköping (H)

18 februari: Dalen (H)

23 februari: Falun, cupfinal (H)

26 februari: Hagunda (B)


TV: Här går ALLT fel för 48-åringen i Veteran-SM

Arlanda Väsby Legends Jesper Öberg kunde ha gjort mål, istället hände det här.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: