#ibsilly
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Förklarar succén – och kommenterar sitt utgående kontrakt

ANNONS

Mullsjö-backen Oskar Malmgren om sin fina säsong och hur framtidsplanerna ser ut.

Kasper Hedlund. Johan Nygårdh. Adam Fransson. Jimmie Pettersson. Kim Ganevik.

Det var en hel del tongivande och rutinerade spelare som lämnade Mullsjö efter förra säsongen. Klubben stod inför en generationsväxling där truppen föryngrades under sommaren. In kom många yngre och oprövade förmågor, några direkta ersättare rakt av för spelarna som lämnat gick inte att hitta.

Istället så fick deras röster i omklädningsrummet ersättas internt. Oskar Malmgren, 24 år, var helt plötsligt en av lagets mest rutinerade spelare då han nu är inne på sin sjätte säsong i Mullsjö och sjunde totalt i Superligan, då den första hela SSL-säsongen var i Jönköpings tröja.

Malmgren, med rötter från Boråsområdet, har tackat för förtroendet genom att kliva fram och bli en av lagets absolut viktigaste – och bästa – spelare den här säsongen. 

– I det här generationsskiftet försvinner lite andra spelare och då måste annat folk gå in och axla roller. Det var väl ingenting som var skrivet i sten, att jag skulle kunna göra det från början. Men när spelare försvinner så kommer luckor och det var en bra timing, jag hittade bra form ganska tidigt av säsongen som gjorde att jag kunde fylla de luckorna, säger Malmgren till Innebandymagazinet.

Poängexplosionen: “Kommer med självförtroendet”

Bevis för Malmgrens utvecklingskurva finns också i statistiken: Under sina fyra första säsonger i Mullsjö blev det totalt 40 poäng från backens klubba, fördelat på 94 grundseriematcher.

Han har också slagit sitt personbästa i SSL redan nu. Som mest hade han gjort 19 poäng på en SSL-säsong, fördelat på 31 matcher, men nu har han svarat för 22 poäng (9+13) på de inledande 19 matcherna. 

– Jag har fått ett helt annat förtroende i år känns det som. Man växer med förtroende och det känns som jag gjort det. För egen del är jag nöjd – sen är jag en person som aldrig är helt nöjd. Jag är glad att det går bättre för det känns som jag haft två, tre säsonger där jag varit ganska missnöjd över mina prestationer. Det känns som jag börjar få rätsida på det, det blir bättre och bättre.

Malmgren har under säsongen tillhört Mullsjös vassa förstafemma, där han bildar backpar med Anton Hedin. Framåt i banan spelar Sebastian Palmqvist, Joel Ingesson och Pelle Tarenius.

Kemin och samspelet som finns i formationen är också en av förklaringarna till Malmgrens fina säsong. 

– Det är klart att det har att göra med spelarna man spelar med också. De spelarna jag spelar med idag har alla presterat ganska högt och jag tror många ligger runt sina bästa poängsäsonger. Det bidrar självklart till min poängproduktion också. Man har fått spela mer, och i alla typer av spelformer, och med det självförtroendet man får av såna delar så kommer sånt allt eftersom också. Man behöver inte jaga det på samma sätt som man kanske gjorde innan, när det gick lite sämre.

Har utgående kontrakt: “Inte skrivet i sten att jag är kvar”

Huruvida succéfemman blir intakt till nästa säsong återstår att se. Oskar Malmgrens kontrakt går nämligen ut och han är fåordig kring framtiden. 

– Jag har försökt hålla på det så länge jag kan, och fokusera på spelet på planen faktiskt, och inte blanda in för mycket. Det är klart att det finns lite dialoger men det är inte så att jag känner att det är klart någonstans. Jag försöker tänka på vad jag gör på innebandyplanen just nu. Sen, när det känns rätt, kommer man fatta ett beslut. För stunden ligger jag väldigt kallt och tänker inte så mycket på det. 

När Innebandymagazinet sedan ber honom utveckla hur resonemanget går kring framtiden – om det är givet att stanna i Mullsjö eller om han kan tänka sig flytta – så svarar han:

– Jag har försökt tänka ifrån det lite, vad jag skulle kunna tänka mig. Jag har alltid varit öppen för allting. Det är inte så att det är skrivet i sten att jag är kvar i Mullsjö. Sen, som sagt, med den här säsongen i ryggen: Det är klart att jag trivs i Mullsjö. Det ska man inte säga något annat om. Mina dörrar är öppna, jag försöker för stunden att bara fokusera på att spela bra innebandy. Det känns bäst, än att blanda in massa andra tankar just nu.

Har andra SSL-lag hört av sig?

– Kortfattat kan man säga att det varit ganska lugnt med folk som hört av sig, avslutar Malmgren.


TV: Här går ALLT fel för 48-åringen i Veteran-SM

Arlanda Väsby Legends Jesper Öberg kunde ha gjort mål, istället hände det här.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: