Pixbos vassaste kedja med Elm-Loneberg-Stenberg
Foto: AC.Kårhag
#ibsilly

SSL-stjärnan kan lämna Pixbo

ANNONS

VM-guldmedaljören Klara Loneberg sitter på ett utgående kontrakt och hennes framtid i Pixbo är osäker.

23-åriga Klara Loneberg stod för en väldigt stark säsong ifjol då hon bland annat vann silver i SM och Svenska Cupen satte personligt poängrekord samt kronan på verket vann ett VM-guld. Denna säsong har hon utvecklats ännu mer och hade nästa slagit sitt egna poängrekord när hon tvingades att kliva av en match för fyra omgångar sedan och sedan dess har hon saknats i Pixbos laguppställning. 

Loneberg som drabbades av en korsbandsskada för tre säsonger sedan uppges inte vara allvarligt skadad utan hon bör snart vara tillbaka igen. Expressen har pratat med landslagsforwarden som sitter på ett utgående kontrakt och för tidningen avslöjar hon att hon inte bestämt sig om framtiden än och att hon tänker över sina alternativ. Flera klubbar har redan hört av sig och dessutom är hennes moderklubb Lockerud Mariestad på väg mot SSL-kval. 

– Tankarna går. Man tänker och ser vad man har för alternativ. Var ser man sin framtid egentligen? Vad vill man göra? Vad är viktigt? Det är många parametrar som spelar in, säger Pixbostjärnan till tidningen.

Poängmaskinen lämnade Lockerud för sex säsonger sedan och spelare som gått från Lockerud till Pixbo är det många som gjort under hela 2000-talet. Förutom Loneberg så spelar även hennes radarpartner Emma Stenberg i Pixbo och de båda har följt varandra genom karriären. Cecilia Habib Westh och Rebecca Heed Arvidsson är också två spelare i närtid som representerat både Lockerud och Pixbo. 17-åriga supertalangen Ellen Lundin har spelat ett par matcher med Pixbo på dubbellicens denna säsong.

– Prioriteringen har jag fortfarande i Lockerud eftersom vi försöker gå till SSL-kval där, men jag ska försöka vara med (i Pixbo) så mycket som möjligt. Jag har fått ett jättebra välkomnande här och tycker alla är jättesnälla. Så det är klart att jag tänker på framtiden här också, sa Lundin till Innebandymagazinet för ett par veckor sedan.      

Lundin sa även att hon sett upp till sina sex år äldre Lockerudkompisar och att hon haft dem som förebilder och att hon gärna skulle bilda en Lockerudkedja med dem i SSL i framtiden. 

– Ja, det vore ju en dröm (skratt)! Det är jättebra innebandyspelare som man har kollat på länge.

Huruvida det blev en Lockerudkedja ihop eller inte förtäljer inte historien i dagsläget. Men Loneberg tycker Lundin gjort en kanonsäsong och hon hade gärna spelat i en kedja tillsammans. Men om det bli i Pixbo eller Lockerud återstår att se. Loneberg stänger inga dörrar för varken Pixbo eller en comeback i Lockerud om de skulle gå upp till SSL.

– Det hade blivit en tankeställare. Klart det vore jättehäftigt med Lockerud i högsta serien. Jag känner fortfarande att jag vill satsa på innebandyn och vill inte ta ett steg tillbaka egentligen, så jag vill se hur ambitionen ser ut. Hur ser ambitionen ut för att vara ett topplag. Hur ska man ta sig dit? Jag tycker det är viktigt.

 

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg Pixbo Wallenstam vann toppmötet mot Rönnby IBK med 10-3

Den här artikeln handlar om: