gävle gik
Artikelfoto: Daniel Guido Wiberg och Pixbo Wallensam
Superligan SSL

Tränarens analys: Därför är Gävle påväg ur SSL

Ger sin syn på säsongen: "Missade att få ihop gruppen på ett bra sätt"

Frågan är om inte jumbon Gävle brände sin sista livlinan i onsdagens match mot Hagunda. En vinst hade gjort att det skiljde sex poäng upp till säker mark, men Hagunda vann med 5-3 vilket gör att avståndet nu istället är uppe på tio poäng.

Efter slutsignalen var läget givetvis oerhört tungt i Gävle-lägret.

– Man är lite deprimerad över att det blir som det blir. Både mot Helsingborg och Hagunda så gör vi matcher där vi är SSL-mässiga i vårat spel men det har inte räckt det heller till poäng, så det blir en lite smolk i bägaren på grund av det, säger lagets tränare Andreas Kilsson till Innebandymagazinet.

Precis som i många andra matcher föll man på grund av bristande effektivitet och enkla misstag, något som enligt Kilsson straffar dem för hårt i den här serien.

Ett tydligt exempel på det är Hagundas 2-2-mål, som kommer till efter ett frislag där Gävles spelare står och sover. Du kan se målet i spelaren ovan.

– Jag hängde knappt själv med i vad som hände. I efterhand har jag sett att vi står och diskuterar och inte riktigt är med. Då slår de igång frislaget. Det är lite sådana saker som har hänt under hela säsongen, vi har tagit lite för god tid på oss i vissa situationer där andra lag spelar igång snabbare än vad vi har tänkt oss. Man kanske kommer undan med det lite mer i ettan och Allsvenskan än vad man gör i SSL, säger Kilsson. 

Både innan och efter slutsignal fanns det Gävle-spelare, som Filip Lindberg och Billy Nilsson, som menade på att en förlust här hade inneburit att loppet var kört. Hur känner du själv när du här det?

– Man måste se realistiskt på det. Chanserna blir mindre, absolut.  Hagunda var ett av lagen vi skulle själva ge oss chansen att komma ikapp, och då blir det tuffare när de vinner en sexpoängsmatch i det här fallet. Sedan är det inte kört matematiskt, så man måste vara lite försiktigt just nu med att säga att det är helt klart. Vi har fortfarande matcher att spela, men läget är prekärt och tufft. Vi måste ju fortfarande säga att möjligheten finns. 

Kan det vara en fördel att känna att hoppet är ute, att ni kan spela mer avslappnat och kanske även gå ut och ha lite kul på planen, istället för ångest och press?

– Ja, det är klart att det kan bli en lättnad att spela utan pressen. Det har hängt över oss med tanke på hur säsongen har sett ut. Vi har kommit till väldigt många matcher där vi måste ta poäng och det kan vara en belastning när man sitter i en sits där man inte har världens bästa självförtroende. När matcherna står och väger så missar man en kontring och så får man en i nacken istället, och så rinner det iväg. Då kan det vara en fördel att spela utan press.

Du nämner bristande effektivitet och enkla misstag som en av orsakerna till varför det gått knackigt. Finns det fler analyser att dra över varför ni bara tagit fyra poäng den här säsongen?

– Det har varit små marginaler. Effektiviteten har varit den stora faktorn i det hela, vi har haft matcher där vi har skapat tillräckligt mycket men där vi inte har varit tillräckligt kliniska i de lägena. Vi hade ett par chanser mot Hagunda där matchen står och väger lite, där vi har lite oflyt och bra räddningar av Hampus (Bodin). Det är små marginaler och vi har inte hittat det där flytet.

Kilsson tar även upp skador på nyckelspelare som en av faktorerna till att det har gått knackigt. 

– Nicklas Gustafsson kom in sent på grund av skada innan serien började. (Anton) Loklint har har haft problem med knäna och knappt spelat en halv säsong. 

– Det är sådana saker, det är lite för många som har allsvenskt spel i sig. Vi har inte riktigt steppat upp till SSL-nivån på helheten.

Vad hade ni kunnat gjort annorlunda, om vi backar bandet hela vägen till den dagen ni blev klara för SSL?

– Vi skulle kanske kunna haft en bättre start. Det vi kanske missade i början var att få ihop gruppen på ett riktigt bra sätt. Vi hade en bra säsong, med lite för lätta matcher kanske, där det fanns ett embryo till något bra. Vi lade fokus på spelet men skulle kanske haft mer fokus på gruppen i första hand – det var väldigt många nya som kom in. Det är kanske där vi skulle lagt ett större fokus än vad som faktiskt blev fallet.

Kilsson inledde säsongen som assisterande tränare bakom Boris Andzic, men fick huvudansvaret tillsammans med Lennart Liljedahl efter att samarbetet med Andzic brutits i oktober. 

– Vi hade en annan huvudtränare i början av säsongen och en ändring där kan falla väl ut, men det blev ingen större effekt, kanske en mindre. Allt sånt spelar roll i längden, att vi inte fick ihop det från början.

Inför säsongen pratades det om att er defensiv samt bredd på truppen inte direkt höll någon hög SSL-klass. Känner du själv att de två delarna varit er akilleshäl den här säsongen?

– Ja, med tanke på de skador vi haft på spelare så har det blivit ännu hårdare. Vi var medvetna innan att det var vår offensiv som var den starkaste lagdelen och utifrån de förutsättningarna våra spelare haft på det defensiva så har de lyft sig, men vi har kanske inte haft bredden att kunna göra de stora förändringarna som vi har behövt göra.

– Dessvärre så har vi varit tvingade att flytta ner några offensiva spelare till försvarspositioner. Simon Cederström har spelat back nu ett antal matcher för att få en stabilitet och fler alternativ. Vi har haft lite tunt att laborera med där. Hade alla varit hela och friska hade vi kanske haft en bättre möjlighet, men inte så som det såg ut innan.

Mycket hopp sattes till Gävles ledande spelare i offensiven. Fixstjärnan Billy Nilsson fick under sommaren sällskap av spelare som Alexander Rudd, Alexander Larsson och Simon Cederström. Det är Nilsson och Rudd som levererat mest framåt då båda står på 30 gjorda poäng.

Har era ledande spelare i offensiven varit tillräckligt bra?

– Tittar man rent poängmässigt på Billy (Nilsson) och (Alexander) Rudd så har de levererat en god del poäng, som man hade kunnat räkna med. Givetvis så hade vi önskat att vi hade lite till på dem för att skapa oss lite fördel på det. 

– Sedan har vi haft spelare som växt in i det under säsongen som kanske inte var helt på topp i början. (Alexander) Larsson var kanske inte helt i form i början av säsongen men han har växlat upp under de sista matcherna, och varit en ledande spelare. Men vi hade önskat att det kom tidigare under säsongen. Överlag har de spelarna levererat utifrån de förutsättningarna de har fått.

Kilsson avlutar med att meddela att både han och föreningen är inställda på att han ska vara kvar ett år till. I vilken roll det blir är oklart i dagsläget, då han alltså anslöt till laget som assisterande.

Gävle spelar sin nästa SSL-match den 12 februari borta mot Team Thorengruppen.

Matchrapporter: Gävle GIK:s seger spiken i kistan för Dalen – som åker ur serien Mullsjö utklassade Gävle GIK på hemmaplan AIK segrare hemma mot Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien Målfest när Storvreta krossade Gävle GIK i IFU Arena

Den här artikeln handlar om:
Expressen Premium Max visar
söndag 19 mars
15:00 Helsingborg - Växjö Svenska Superligan
17:00 Linköping - Storvreta Svenska Superligan
måndag 20 mars
18:30 Kalmarsund - Pixbo Svenska Superligan
18:30 Falun - Mullsjö Svenska Superligan
tisdag 21 mars
18:30 Växjö - Helsingborg Svenska Superligan
18:30 Storvreta - Linköping Svenska Superligan
torsdag 23 mars
19:00 Mullsjö - Falun Svenska Superligan
19:30 Pixbo - Kalmarsund Svenska Superligan
fredag 24 mars
18:30 Linköping - Storvreta Svenska Superligan
19:00 Helsingborg - Växjö Svenska Superligan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten