Foto: Jönköping IK
Allsvenskan västra/södra

Doldisen som kanske är Allsvenskans bästa värvning

ANNONS

Jönköping IK har hittat ett riktigt guldkorn från Dam1an som gjort stor succé i Allsvenskan Södra denna säsong.

Med fem omgångar och 15 poäng kvar att spela om är det ett riktigt getingbo i toppen av Allsvenskan Södra. Fyra lag är inblandade i kampen om de två kvalplatserna till SSL där Jönköping har bästa utgångsläget i dagsläget. Smålänningarna leder serien på 37 poäng följt av Lindås och Partille på 33 och Craftstaden Oskarshamn på 32 poäng. Så det är upplagt för en hejdundrande slutspurt av serien om vilka lag som ska lyckas förtjäna en kvalplats. Innebandymagazinet har parat med en spelare från varje topplag för att höra deras tankar om det rafflande upploppet. 

Doldisen Emma Brydolf värvades till Jönköping inför den här säsongen från Dam1an men efter 17 spelade matcher är 19-åringen ingen doldis längre utan skulle snarare kunna beskrivas som en av Allsvenskan bästa värvningar. Brydolf och hennes Jönköping leder just nu Allsvenskan Södra och ser ut att lägga beslag på en av de två kvalplatserna till SSL. Men vilket lag har egentligen bäst chanser att ta den andra kvalplatsen? 

– Lindås, dem är ett spelskickligt lag med mycket rutin. Det är svårt att tippa vilka två lag som kommer toppa tabellen i slutet av säsongen. Eftersom det skiljer så lite poängmässigt mellan topplagen så är känslan att det hela kommer avgöras i sista omgången, säger Brydolf till Innebandymagazinet om kvalkampen.  

Vad talar för att Jönköpings tid i Allsvenskan bara ska bli ettårig??

– Det gäller att vi tar en match i taget och fokuserar på det som ligger närmast i tiden. Jag tror också det är viktigt att vi fortsätter spela med självförtroendet vi bär med oss från de senaste omgångarna och vågar tro på att vi har det som krävs. 

Jönköpings självförtroende bör vara på topp med tanke på att laget vunnit tio raka matcher och besegrat det ena topplaget efter det andra. 

– Jag tror det beror på att vi som lag har tagit stora kliv tillsammans och hittat ett lugn i vårt sätt att spela på. Genom tryggheten vi känner med varandra har vi fått utdelning på bästa sätt. Vi är medvetna om vad som krävs av oss för att klara en kvalplats i denna jämna serie och den inställningen tar vi med oss in i varje match.

En stor anledning bakom Jönköpings formtopp är Brydolf själv. Hon har verkligen kommit in i laget och hittat sin roll och öst in poäng på slutet. I skrivande stund leder hon den interna poängligan med 11 mål och 8 assist. Ett imponerade facit av en 19-åring som gör sin debutsäsong i Allsvenskan.    

– Jag tror det beror på att jag trivs i JIK och får bra förutsättningar av både laget och tränarna. Jag tycker också att samarbetet som vi har i min formation fungerar bra vilket ger mig möjligheten till att bidra poängmässigt. 

Ni är spelledig i helgen, hur gör du för att behålla din fina form till toppmötet med Partille nästa helg?

– Jag gör inget annorlunda mot vad vi i laget brukar göra inför match. Det blir några egna träningspass under helgen som kommer men annars fokuserar jag bara på det som vi har närmast framför oss.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: