Foto: Swiss Unihockey
Internationellt

Den svenska målvakten har fått en kanonstart i Schweiz

ANNONS

Oscar Agnarsson innebandykarriär nere i Schweiz har börjat på bästa sätt och i helgen blev han derbyhjälte.

Innebandymagazinet avslöjade för några veckor sedan att målvakten Oscar Agnarsson skulle plocka ner hjälmen från hyllan och flytta till Schweiz efter ett halvårs uppehåll på grund av skada och motivationsbrist. 

Nu har han varit en dryg månad i Schweiz och han har kastats in i hetluften direkt och han har fått stå tre av fyra matcher för Alligator Malans i den schweiziska högstaligan. 

– Första tiden har varit bra, jag trivs väldigt bra. Kommit in bra i laget samtidigt som föreningen är väldigt professionell, säger Agnarsson till Innebandymagazinet. 

Du hade en skadefylld säsong i Warberg senast, hur har det gått rent innebandymässigt för dig där nere?

– Jag känner att jag kommit igång nu och blivit bara mer och mer formstark, i början var det svårt att få in alla detaljer i mitt spel eftersom jag varit borta så länge men känner verkligen att jag är på rätt väg.

Efter att ha blivit utsedd till Herr1ans bästa målvakt säsongen 18/19 flyttade Agnarsson till Norge för att spela i högstaligan där i två säsonger. När han sedan aviserade att han skulle flytta hem igen så var det flera SSL-lag som ville värva honom med han valde att spela i Allsvenskan med Warberg istället. Så de senaste säsongerna har han alltså spelat i norska Elitserien, Allsvenskan och nu NLA i Schweiz. 

Så vad är det då för skillnad på att vara målvakt i Norge, Sverige eller Schweiz? 

– Innebandyn är annorlunda då det är mycket mer uppställt och man har lite mer koll vart skotten kommer komma ifrån i Sverige, går mycket mer fram och tillbaka här nere i Schweiz och skotten kan komma vart som känns det som.  Norge är väl ungefär samma spelstil som Schweiz men spelarkvaliteten är klart sämre och här i Schweiz kan alla vinna mot alla, i Norge är det två lag som är helt överlägsna.

I helgen som var spelade Alligator Malans mot Chur i en viktig match där Agnarsson spelade en huvudroll när han bara släppte in två mål under ordinarie tid och höll sedan tätt i sudden. 

– Det var Derby och en viktig match då vi fortfarande har chans på slutspel, var väldigt mycket folk på läktaren och ett sjukt tryck. Vi ska vinna på 60 minuter mot dem men vi tog många felbeslut i offensiv zon och fick inte in bollen. Men var väldigt jämnt sista perioden och vi får nöja oss med två poäng.

Du har fått spela tre matcher på kort tid nu, hur känns kroppen efter det med tanke på din skadehistorik?

– Jag mår väldigt bra och motivationen är på topp. Klubben ger mig alla förutsättningar till att göra så bra som möjligt ifrån mig. 

Den här artikeln handlar om: