Foto: Per Wiklund och Krister Andersson
#ibsilly

Två spelare blev klara för SSL innan transferfönstret stängde

ANNONS

Med endast några timmar kvar blev den sista spelaren klar för SSL under deadline day.

Säsongens sista transferfönstret stängdes i tisdags klockan 23.59 och Svenska Superligan blev två spelare rikare under de sista timmarna. 

Skadedrabbade Karlstad som fått flera nyckelspelare skadade under säsongen och som riskerar att åka ur SSL, det är bara tre poäng ner till nedflyttningsstrecket. Lyckades att värva in en välbekant poängspelare med endast timmar kvar innan fönstret stängdes. Det är 19-åriga supertalangen Amanda Gottebo som gör comeback i Karlstad på dubbellicens. 

Gottebo värvades från allsvenska Skoghall till förra säsongen men hon valde att gå tillbaka till Skoghall efter säsongen. I Skoghall har hon öst in 16 mål och fyra assist denna säsong och värvas nu tillbaka för att skjuta kvar Karlstad i SSL.

– Vi är lite tunna i truppen efter alla skador och sådant... Under sista dagen pratade vi med Amanda och frågade om hon var sugen. Det är en väldigt bra spelare och vi kände väl att om hon vill så kör vi, sedan blev allt klart runt halv åtta på kvällen, säger Roger Berglund från sportgruppen till Värmlands Folkblad.

Tanken är att Skoghall har första prioritet då laget fortfarande har chansen att gå till SSL-kval. Men det är fyra poäng upp till en kvalplats för Skoghall och om ett par matcher kan det vara så att Skoghall inte har något kvar att spela för och då är tanken att Gottebo kommer slutföra säsongen med Karlstad istället. Det råder ingen tvekan om varför Karlstad valt att plocka tillbaka Gottebo.

– Målskytte. Hon har börjat producera rätt så bra på slutet och kommer även komma in med mycket energi. Det känns som att hon verkligen vill ge detta en chans.

***

Warberg kan också dras in i nedflyttningskampen då de bara ligger tre poäng före Karlstad. Även Warberg har haft problem med skador då en av deras bästa spelare Camilla Halldén nyss fick beskedet att säsongen är över. Och precis som Karlstad så valde Warberg att fylla på truppen i sista sekund innan transferfönstret stängdes.  

Det är den vindsnabba backen Elin Olausson som hämtas in från Lindome IBK som inte längre har något att spela för i Allsvenskan Södra. 

– Vi behöver bredda truppen inför avslutningen av serien. Jag hade Elin i IBK Göteborg och vet precis vad vi får vilket känns skönt. En spelare som är trygg och bra med bollen. Som person är hon alltid glad, sprider en skön energi och kommer passa bra in i gruppen. Det ska bli kul att se Elin i SSL och hur hon kan ta sig an den utmaningen, säger damlagets manager Andreas Burman till lagets hemsida.

Olausson själv om övergången:

– Warberg har alltid varit en klubb som storsatsat och visat engagemang genom alla åldrar. Jag har mött föreningens lag flertalet gånger i Hallandsserien sen långt tillbaka. Att nu få spela i SSL tillsammans med dem kommit inte bli annat än kul. 

 

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare

Den här artikeln handlar om: