Sandvikens AIK förlorade mot Runsten
Montage
Matchrapport

Två mål för Jesper Persson när Runsten besegrade Sandvikens AIK

ANNONS

Runsten vann mötet med Sandvikens AIK borta med 6-4 (4-1, 0-2, 2-1) på torsdagen i division 1 västra Svealand herr.

– Kampen i derbyt förlorades i första perioden, då vi gick bort oss i vår press och släpper fyra mål på spelvändningar. Oklart varför, då vi pratade om dessa detaljer innan, vi kanske var lite för laddade. Vi är mer noggranna i andra och vinner den perioden med bud på flera mål. I tredje är vi ytterst nära kvittering, men Runsten är starka i sitt försvar och avgör efter en onödig utvisning från vår sida. Hatten av för Runsten som slagit många av topplagen på slutet, deras defensiv blev segrande idag. Fem matcher kvar och vi får ta nya tag, det finns inget annat, kommenterade Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström efter matchen.

Runstens tränare Johan Haglund tyckte till om matchen:

– Segertåget forsätter. "Vi är fortfarande distriktets tråkigaste lag"! Ett skämt samt citat från omklädningsrummet. Men skämt och sido, vi vinner matchen då vi spelar en mogen innebandy där alla gör det vi bestämde innan matchen. Och det är ett vinnande recept, och vinna gillar vi. Sen har vi gjort 111 mål i år, och mål gillar man ju att se. Fantastisk laginsats, nu ska vi njuta.

Segern var Runstens femte på de senaste sex matcherna.

Runsten var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-4.

Sandvikens AIK reducerade dock till både 2-4 och 3-4 genom Albin Norin och Wille Åhlander efter 19.11 i andra perioden. Runsten hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 3-5 innan Sandvikens AIK reducerade.

Därefter kontrollerade dock Runsten spelet och till slut blev det seger, slutresultatet skrevs till 4-6.

För Sandvikens AIK gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Runsten är på femte plats.

Nästa motstånd för Sandvikens AIK är Nilsby. Lagen möts lördag 11 februari 14.00 i ECG Arena. Runsten tar sig an Karlstads IBF Ungdom borta söndag 12 februari 13.45.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0

Den här artikeln handlar om: