Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

SSL-spelarens säsong är över

ANNONS

En av världens allra bästa backar gick sönder på en träning förra veckan.

Svenska mästarna Thorengruppen drabbas av ett jättetungt avbräck inför slutspurten av säsongen då superstjärnan My Kippilä tvingas operera ett knä och missar resten av säsongen. Den finska världsbacken skadade sig redan i oktober på ett landslagsläger och tvingades då till att vila i drygt tre månader. Då bedömdes hennes korsbandsskada inte så allvarlig att den behövdes opereras. Så Kippilä gjorde comeback på planen i början på januari och har sedan dess matchas in stegvis i laget igen. Men på en träning i förra veckan slog hon upp skadan på nytt och nu tvingas hon att operera sitt knä. 

 – Det är ju såklart ett extremt tungt avbräck. My är en av våra absoluta bästa och viktigaste spelare, framförallt i offensiven. Men det är ju mest tragiskt för henne själv, säger sportchefen Jocke Sjöström till lagets hemsida och fortsätter:

– Det är jättetråkigt för My. Hon är en av dem som tycker att det här är det roligaste som finns och att först hålla hoppet uppe efter första skadan och att det sedan visar sig att det inte håller känns ju tragiskt för hennes del.

My Kippilä själv om beskedet:

– Det känns såklart jättetråkigt. Men när jag kan gå och röra mig själv ordentligt kommer jag tillbaka till laget och ska stötta dem på de sätt jag kan från sidan. Jag ska se till att komma tillbaka ännu starkare.

Efter en korsbandsoperation brukar det ta 9-12 månader innan man är tillbaka på planen igen. Så Kippilä kan vara tillbaka igen runt jul kommande säsong. Sportchef Sjöström är dock övertygad om att hans stjärna kommer vara ännu bättre när hon är tillbaka. 

– Just att hon gillar det här och brinner så mycket för det här tror jag kommer göra att hon kommer tillbaka ännu starkare är ännu mer sugen.

 

 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: