#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

KLART: Allsvenska laget får ny tränarduo

ANNONS

Går tungt i allsvenskan – nu sker förändringar i ledarstaben.

Allsvenska Lillån gjorde en fin fjolårsässong och nådde SSL-kvalet, men där tog det stopp i finalen mot AIK. Örebroarna har även häng på kvalplatserna den här säsongen i Allsvenskan Södra då det är fyra poäng upp, men formen är svag då man förlorade samtliga fyra matcher under januari.

Nu sker en tränarförändring i staben. Anton Drake, en av lagets två tränare, lämnar laget av personliga skäl. Den andra tränaren i staben, Marcus Saarväli blir kvar och får sällskap av nygamle coachen Magnus Unevik som varit assisterande under säsongerna 2020/21 och 2021/22.

Anton Drake Foto: Christoffer Sturesson

Sportchefen om ersättaren: “Mycket uppskattad av spelarna”

–  Vi har sedan i höstas vetat om att det väntar ändrade hemförhållanden för vår tränare och föreningsutvecklare Anton Drake och vi har varit väl medvetna om att en förändring skulle ske runt denna tidpunkt på säsongen, säger sportchefen Jens Karlsson till klubbens hemsida.

Han fortsätter: 

– Vi har planerat för detta under en tid tillbaka och är mycket tacksamma att Magnus väljer att kliva in i sin tidigare roll i föreningen under resterande del av säsongen. Magnus känner laget mycket väl sedan tidigare och har en kort startsträcka in i detta uppdrag och är mycket uppskattad av spelarna sedan tidigare.

Anton Drake behåller sin tjänst som föreningsutvecklare och kommer samtidigt ingå i sportgruppen framöver, med ansvar över klubbens herr- och damlag. 

Lillån spelar sin nästa allsvenska match mot Skoghall den 11 februari, detta på hemmaplan.


TV: Tre debutmålskyttar i SSL - i samma match

Gustav Eurén sparade bollen efter första målet i SSL: "Drömt om det länge"

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Målfest för Lund Elit hemma mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: