Highlights

Highlights: Hagunda-Gävle

ANNONS

Se höjdpunkterna från bottenmötet i Svenska Superligan mellan Hagunda och Gävle som slutade 5-3.

Det var en riktig sexpoängsmatch som spelades under onsdagskvällen mellan de båda lagen under nedflyttningsstrecket. Hagunda tog ledningen med 1-0 och Gävle kontrade med att ta ledningen med 2-1 men inför sista perioden så var ställningen 2-2. Men i början på tredje så avgjorde Hagunda matchen när man gjorde två mål på 19 sekunder. Den kallduschen hämtade sig aldrig Gävle ifrån. 

Bortalaget fick dock in en reducering med drygt fem minuter kvar att spela och de sista tre minuterna spelade man sex mot fem. Men för slarviga diagonalpassningar gjorde att man inte skapade några chanser och istället kunde Hagunda bryta just en diagonalare och avgöra i tom bur.

 Tack vare segern så lämnade Hagunda bottenträsket och klättrade förbi AIK och leder nu med en poäng över stockholmarna. För Gävles del är det hela 10 poäng upp till Hagunda och säker mark nu.  

Det återstår 21 poäng kvar att spela om så Gävle har fortfarande en matematisk chans att klara sig kvar men läget är väldigt prekärt. Dessutom riskerar Gävle att bli den sämsta nykomlingen genom tiderna i SSL. Säsongen 10/11 tog KAIS Mora 5 poäng vilket är bottenrekordet för en nykomling. 

Hagunda firade rejält både efter 5-3 målet och efter slutsignalen och man kunde riktigt se på spelarna hur lättade de var att de vann detta viktiga ångestmöte. Det var Hagundas första trepoängare sedan den 23 oktober. 

– Det är eufori det är så sjukt skönt. Riktigt viktigt och så som vi gör det också. Det är pressat det är tight men vi visar hjärta och mod i sista perioden och gör det sjukt bra. Vi har mer hjärta och det har vi haft i alla viktiga matcher. Vi har mer hjärta och vi vågar spela när det gäller som mest. Det är vår styrka och det är sånt lag vi är, det är häftigt, sa Jonathan Blomqvist efter matchen i Expressens sändning.   

Det var inte en lika munter intervju med bortalagets Filip Lindberg som summerade känslorna så här efter slutsignalen:

– Det är bara tomhet och det är surt. Det var lite av en vinna eller försvinna match och vi räckte inte till idag och det är tungt. 

Expressens kommentator sa då att han hade pratat med en lagkamrat till Lindberg inför matchen som hade sagt att vinner inte Gävle idag så hade SSL-tåget lämnat perrongen. Något som Lindberg höll med om:

– Jag kan bara dela hans åsikt. Just nu känns det väldigt tungt och det här var en match som vi behövde vinna för att kunna hålla oss kvar. Det är tungt. Vi gjorde en helt okej match idag om man jämför med tidigare matcher. Vi slår bort lite enkla bollar vid fel läge och vi bjuder på onödiga utvisningar och då förlorar man matcher.  

 Se höjdpunkterna från matchen i klippet ovan.

  

 

 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5

Den här artikeln handlar om: