Hagunda IF vann mot Gävle GIK

Hagunda ryckte i sista perioden och vann mot Gävle GIK

Hagunda vann hemma mot Gävle GIK i Superligan SSL herr med 5-3. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Hagunda avgjorde i sista perioden.

Första perioden var jämn. Hagunda inledde bäst och tog ledningen genom Mattias Jansson efter 8.32, men Gävle GIK kvitterade genom Oskar Strand Söderholm efter 16.22. Gävle GIK tog ledningen med 1-2 genom Alexander Lind efter 3.30 i andra perioden.

Hagunda kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Felix Abrahamsson med 04.58 kvar att spela. Hagunda tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.27 genom Mattias Jansson, och gick upp till 4-2 innan Gävle GIK svarade.

Innan matchen var över hade Hagunda gjort 5-3.

Felix Abrahamsson gjorde ett mål för Hagunda och spelade dessutom fram till två mål.

Hagunda har två segrar och tre förluster och 24–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gävle GIK har fem förluster och 17–52 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Hagunda nu ligger på tolfte plats. Gävle GIK är på 14:e och sista plats.

I nästa match, söndag 12 februari 16.00, har Hagunda Jönköping hemma i IFU Arena, medan Gävle GIK spelar borta mot Thorengruppen.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5