#ibsilly
Foto: Idrottsfoto och Per Wiklund
Superligan

Alexander Rudd och Billy Nilsson ger besked om nästa säsong

ANNONS

Stjärnduon kommenterar framtiden: "Planen är väl att spela där oavsett"

Gävle har presenterat två storstjärnor under de två senaste säsongerna. Först kom den förlorade sonen Billy Nilsson hem från Sirius är man låg i Allsvenskan. Efter att Gävle sedan tog steget upp till SSL så stod man för säsongens största värvning när Alexander Rudd presenterades.

Duon har gjort bra med poäng för Gävle den här säsongen, men laget har gått tungt och mycket pekar på att man spelar i Allsvenskan nästa säsong. Ikväll väntar en ödesmatch mot Hagunda och en förlust där hade inneburit att avståndet till säker mark hade legat på tio poäng, etta med sju omgångar kvar att spela.

Duon öppen för att stanna i Gävle

Gefle Dagblad har nu varit i kontakt med flera ledande spelare för att ta reda på hur deras framtidsplaner ser ut till kommande säsong. Billy Nilssons kontrakt går ut men han säger till tidningen att han är öppen för att stanna.

– Det är alltid planen. Men jag har inget kontrakt och vi har inte diskuterat det ännu. Men planen är väl att spela där oavsett, säger Nilsson till Gefle Dagblad.

Inte heller Rudd är främmande för en fortsättning i Gävle – inte minst om man skulle lyckas klara sig kvar i högsta serien.

– Det är klart jag har tänkt på nästa säsong. Men just nu ligger fokus på att genomföra ett mirakel och hålla oss kvar. Sen får jag ta en rejäl funderare på vad jag vill, säger han till tidningen.

– Om vi håller oss kvar absolut kan jag absolut tänka mig att spela kvar. Om åker vi ur blir det annat att ta ställning till. Men vi siktar fortfarande på att hålla oss kvar även om alla räknat bort oss. Inget är klart förrän det är klart. Matchen mot Hagunda blir viktig.

Matchen mot Hagunda spelas på bortaplan och börjar klockan 19.00 ikväll.


TV: Tre debutmålskyttar i SSL - i samma match

Gustav Eurén sparade bollen efter första målet i SSL: "Drömt om det länge"

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: