Foto: Jörgen Frisk och Per Wiklund
Allsvenskan norra/östra

Grattis KAIS Mora!

ANNONS

Innebandymagazinet gratulerar Moras lagkapten till lagets enastående prestation - "Helt ärligt visste jag inte om det förrän nu"

I helgen vann KAIS Mora över Älvsjö AIK med 7-3 och den segern innebar att Mora nu är klara för SSL-kval med fem omgångar kvar att spela av Allsvenskan Östra. Så Innebandymagazinet passar på att gratulera lagkapten Matilda Lindgren till kvalplatsen. 

– Oj såklart jättekul! Man är så inne i alla matcher och träningar så helt ärligt visste jag inte om det förrän nu, haha. Vi har haft det största fokuset på att göra en bra prestation i varje match och förhoppningsvis vinna de matcher vi har kvar för att säkra en förstaplats. Så det är inget jag lägger så stor vikt vid just nu, vi får stanna upp och klappa oss på axeln för det vi åstadkommit hittills, men vi har en lång väg kvar till att nå vårt mål.

Målet är såklart att kvala sig upp till Svenska Superligan igen och se till så att Moras tid i allsvenskan endast blir en säsong. Redan i nästa omgång så kan Mora säkra seriesegern också för man behöver bara en poäng till så kan inte jagande AIK och Alunda komma ikapp. Mora har varit helt överlägsna och dalalaget har radat upp 17 raka vinster varav två har varit i sudden. 

– Det finns många saker som tagit oss dit vi är nu både tabellmässigt och spelmässigt. Självklart är en del av det att vi fick behålla en bra grund av spelare och spel att bygga vidare på till denna säsong. Men det ligger också mycket hårt jobb bakom den prestation vi gjort hur vi har fått ihop ett spel och kemi över tre femmor är riktigt kul! Mycket nötande har gjort att vi har många verktyg att plocka fram när det behövs. Men samtidigt har vi en bit kvar innan vi är där vi vill vara med vårt spel om vi ska ta oss hela vägen fram.

Moras kvalplats är säkrade men vem som tar den andra kvalplatsen är det en tuff kamp om fortfarande. AIK har den just nu men det är bara två poäng ner till jagande Alunda på tredje plats.  

– Det är svårt att säga vem som tar den sista platsen. Vi har mött bägge lagen en gång vardera denna säsong, men det är svårt att gå på dem matcherna då jag tycker att vi som lag gjorde två helt olika prestationer. Båda lagen har olika kvaliteter och kan gå långt i ett kval. Men om jag måste säga ett lag så säger jag nog AIK, jag tror dem kommer vara snäppet vassare när det väl gäller med lite fler bolltrygga spelare och ett vassare målskytte.

21-åringen var en av Moras stjärnspelare som valde att stanna kvar trots att laget åkte ur SSL ifjol. Ett beslut som lagkapten inte ångrar och Lindgren har varit lagets mest lysande stjärna under säsongen och svarat för två mål och 17 assist från sin backplats. En poängskörd som placerar henne på en 13:e plats i poängligan och som #1 i assistligan. 

– Jag tycker själv att det har varit en lärorik säsong för mig. Jag har fått jobba vidare med mitt ledarskap som spelare och kapten. Hur jag ska leda ett lag på bästa sätt och hitta nycklar för att hela tiden driva laget och mig själv framåt på olika sätt. Har fått en bra möjlighet att jobba på mitt offensiva spel den här säsongen och är såklart kul att det visat sig poängmässigt också att man har tagit några kliv framåt. Känner själv att jag denna säsong har hittat min roll som framspelare, vilket jag innan kanske inte varit på samma sätt. Jag spelar med otroliga målskyttar, så får bara lyfta på hatten och tacka dem!

Trots att Mora är klara för SSL-kval med fem omgångar kvar var man inte det första laget att säkra sin kvalplats. Utan IBK Dalen säkrade sin plats redan med åtta omgångar kvar att spela i norra serien. Mora och Dalen är två klassiska SSL-lag som båda vill upp till Svenska Superligan igen. Men båda kan inte gå upp denna säsong eftersom östra och norra serien kvalar mot varandra. Men det mesta talar för att de båda kommer att mötas i kvalrunda två och slåss om SSL-platsen.  

– Det är klart jag ”hoppas” på att både vi och IBK Dalen tar oss så långt att vi möts i en sista kvalomgång. Det är mycket som kan hända på vägen när det endast är bäst av 3 matcher men förhoppningen är att det ska bli så. Personligen tycker jag att vi och IBK Dalen är de två bästa lagen i allsvenskan, det är vi som spelar med högst intensitet och har ett spel som kan hålla i högsta ligan också. Så det är synd att vi inte båda två kan vinna ett kval och ta oss till SSL. Men som sagt är det en lång väg dit och mycket som ska klaffa när det väl kommer till kritan.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: