Warberg förlorade mot Västerås Rönnby

Västerås Rönnby utklassade Warberg på bortaplan

Västerås Rönnby dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Warberg i Superligan SSL dam med hela 10-3 (4-1, 3-1, 3-1).

Västerås Rönnbys tränare Andreas Harnesk tyckte till om matchen:

– Vi inleder starkt i första perioden och spelar bättre än på länge. Sen fortsätter vi vara starka offensivt även om Warberg testar oss bra stundtals. De har ett roligt spel och vi har en del lektioner med oss hemåt. Våra spelare har underbara beteenden.

Segern var Västerås Rönnbys åttonde på de senaste nio matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Västerås Rönnby hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.52 genom Vanessa Keprtová, och gick upp till 0-3 innan Warberg svarade.

I periodpausen hade Västerås Rönnby ledningen med 1-4. Västerås Rönnby var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 2-7.

Västerås Rönnby vann också tredje perioden 1-3 och matchen med hela 10-3.

Wilma Johansson gjorde fyra mål för Västerås Rönnby och Jonna Sjöberg hade tre assists.

Warberg har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Warberg på elfte plats och Västerås Rönnby på tredje plats.

Nästa motstånd för Warberg är Karlstad. Västerås Rönnby tar sig an Pixbo Wallenstam hemma. Båda matcherna spelas lördag 11 februari 13.00.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger