Västerås IBS vann mot Katrineholm
Montage
Matchrapport

Västerås IBS svårslaget på hemmaplan – nu nio raka segrar hemma

ANNONS

Västerås IBS har en riktigt fin segerrad på hemmaplan. Vinsten mot Katrineholm på söndagen med 6-2 (2-1, 1-1, 3-0) innebär att laget har nio matcher i rad med seger hemma i Allsvenskan västra/södra dam.

– Vi hade några svaga delar i första och andra perioden, där vi inte stod upp på plan och inte vann 50/50-duellerna. I sista perioden hade vi bra kontroll på händelserna och vann den perioden med klara 3-0, tyckte Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman, efter matchen.

Katrineholms tränare Kent Olsson tyckte så här om matchen:

– På grund av skador och sjukdomar så bestämde vi oss att spela defensivt, blev inte bättre av att vi fick en skadad efter 2-3 minuter. Jag tycker att vi hänger med tills Västerås gör 4-2 i powerplay när tio minuter återstod, efter det så börjar de spela av tiden, så vi chansade med man-man, men orkade inte och två mål trillade in. Västerås var bättre och var värda segern. Vi saknade för många poänggörare i den här match.

Västerås IBS tog ledningen efter 6.29, genom Izabell Roos framspelad av Emma Holgersson Bruhn.

Katrineholm kvitterade till 1-1 efter 6.39, genom Sofie Cederlind på pass av Ebba Myllyvainio.

Västerås IBS tog ledningen på nytt efter 8.42, genom Gry Norstedt på pass av Izabell Rydell.

Efter 1.15 i andra perioden slog Sofie Cederlind till återigen, på pass av Tilda Lilja och kvitterade för Katrineholm.

Västerås IBS:s Sophia Mangs gjorde 3-2 efter 14.27 framspelad av Izabell Rydell.

I tredje perioden var Västerås IBS starkast och gick från 3-2 till 6-2 genom mål av Sara Avonds, Jonna Nilsson och Havanna Rung och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 50 sekunder kvar att spela.

Västerås IBS:s Izabell Rydell hade tre assists.

Västerås IBS har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Katrineholm har två vinster och tre förluster.

Västerås IBS stannar därmed i serieledning, och Katrineholm på femte plats, i tabellen.

I nästa match möter Västerås IBS Telge SIBK borta på söndag 12 februari 14.00. Katrineholm möter Bergs IK torsdag 9 februari 19.00 hemma.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall

Den här artikeln handlar om: