FC Helsingborg förlorade mot Linköping

Underläge i tredje perioden – då vände Linköping och vann

Hemmalaget Helsingborg hade greppet inför tredje perioden och ledde med 2-1 i Superligan SSL herr. Men Linköping vände på matchen och vann till slut med 5-3.

Segern var Linköpings sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Simon Palmén efter 18.07, men Helsingborg kvitterade genom Max Wahlgren i slutet av perioden. Helsingborg gjorde också 2-1 efter 4.19 i andra perioden när Max Wahlgren hittade rätt på nytt framspelad av Christoffer Andersson. Linköping tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.46 genom Josef Rypar, och gick upp till 2-3 innan Helsingborg svarade.

Innan matchen var över hade Linköping gjort 3-5.

Linköpings Oskar Seth hade tre assists. Helsingborgs Max Wahlgren gjorde två mål och totalt tre poäng.

Helsingborg har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

För Linköping gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Helsingborg är på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 11 februari. Då möter Helsingborg Pixbo i Wallenstam Arena 15.00. Linköping tar sig an Dalen hemma 18.00.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen