Jönköpings IK vann mot IBK Dalen

Revansch och tre poäng för Jönköping

Jönköping gick segrande från matchen i Superligan SSL herr när laget mötte Dalen hemma i Jönköpings Idrottshus på söndagen. Så såg det inte ut i lagens senaste möte då Dalen vann med 9-3. Den här gången blev slutresultatet 12-8 (3-5, 6-1, 3-2).

I första perioden var det Dalen som var starkast. Laget vann perioden med 3-5.

I andra perioden var det i stället Jönköping som hade greppet. Laget vann perioden med hela 6-1 och ställningen efter två perioder var 9-6.

Jönköping stod därefter för tre raka mål i början av tredje perioden när laget gick från 9-6 till 12-6 på bara 5.50.

Alexander Hedlund och Emil Wiklund reducerade förvisso, men närmare än 12-8 kom inte Dalen. Jönköping tog därmed en stabil seger.

Fredrik Bäckman gjorde två mål för Jönköping och två målgivande passningar, Dennis Svensson stod för två mål och ett assist, Melker Hemmingberg gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Noah Johansson gjorde tre mål. Dalens Alexander Hedlund gjorde ett mål och två assist och Jacob Mäkeläinen gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Jönköping har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Dalen har två vinster och tre förluster.

För Jönköping gör resultatet att laget nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Dalen är på tionde plats.

Nästa motstånd för Jönköping är Hagunda. Lagen möts söndag 12 februari 16.00 i IFU Arena. Dalen tar sig an Linköping borta lördag 11 februari 18.00.

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK