Älvsjö förlorade mot Nykvarn Ungdom
Montage
Matchrapport

Nykvarn Ungdom upp i topp efter trepoängare mot Älvsjö

ANNONS

Tack vare 6-5 (1-2, 4-0, 1-3) borta mot Älvsjö är Nykvarn Ungdom ny serieledare i Allsvenskan norra herr. Laget ligger på samma poäng som tvåan Bele Barkarby men toppar tabellen. Efter söndagens match i Västertorpshallen ligger Älvsjö på femte plats.

Älvsjös tränare Danne Bron Sundbom om matchen:

– En underbar innebandymatch för vår publik i ett fullsatt Västertorp. Vi är väldigt stolta över killarnas prestation. För att en nykomling ska ta poäng av seriefavoriten så måste det mesta stämma och idag är det mycket bra, men det räcker tyvärr inte hela vägen till några poäng. Det är många hemmaspelare som spelar på en hög nivå men absolut inte orättvist med en bortaseger. Extra plus till backgiganten Johan Gunnarsson, tremålskytten Niclas Pilati och matchens spelare Victor Ferraresi.

Därmed har Nykvarn Ungdom vunnit fem matcher i rad, och har sex raka segrar på bortaplan.

I första perioden var det Älvsjö som var starkast. Laget vann perioden med 2-1.

Nykvarn Ungdom spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom mål av Kevin Rigogiannis, Oscar Fondelius och Hampus Ahren. Älvsjö hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 men Nykvarn Ungdom kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Älvsjös Victor Ferraresi stod för ett mål och två assists och Niclas Pilati gjorde tre mål.

Nästa motstånd för Älvsjö är Tullinge. Lagen möts söndag 12 februari 14.00 i Fleminghallen. Nykvarn Ungdom tar sig an Sirius hemma lördag 11 februari 14.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: