Artikelfoto: Per Wiklund
SSL Herr

Highlights: Pixbo Wallenstam-AIK 11-6

AIK:s förlust ger Hagunda en jättechans att lämna nedflyttningsplatsen.

Förlusten mot Pixbo Wallenstam var AIK:s fjärde raka och innebär att Hagunda, med en match mindre spelad, nu har chansen att klättra förbi Solnalaget när de möter jumbon Gävle på hemmaplan på onsdag. Noterbart är dock att även AIK har kvar att möta Gävle på hemmaplan. För Pixbo Wallenstam innebär vinsten att man nu bara är tre poäng ifrån tabellfyran Kalmarsund.

Den stora snackisen var att tre unga spelare gjorde sina första SSL-mål. Gustav Eurén och Benjamin Schill i Pixbo Wallenstam, och Jakob Dahlberg i AIK. Alla debutmål gjordes i tredje perioden. Innebandymagazinet träffade 03-födde Gustav Eurén efter matchen, se klippet här.

Vi fick även en pratstund med AIK:s målskytt Liam Åström och tränare Magnus ”Binge” Jäderlund.

”Matchbilden över tre perioder är att vi har otroligt mycket boll och skapar ett bra tryck mot AIK. Vi skapar många bra lägen för att rycka ifrån i målprotokollet men är lite ineffektiva i avgörande lägen vilket gör att AIK håller sig kvar i matchen. Men kan genom några snygga mål gå ifrån till en säker seger till slut”, säger Pixbo Wallenstams tränare Patric Löfborg.

Målvakt - Ut20:00 Christian Eddeborn

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5