Alunda IBF vann mot Tyresö Trollbäcken IBK

Dålig start sänkte Tyresö Trollbäcken mot Alunda

Tyresö Trollbäcken gjorde en dålig första period på bortaplan mot Alunda i Allsvenskan norra/östra dam, som redan efter första perioden ledde med 4-0. Tyresö Trollbäcken arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 4-1 (4-0, 0-0, 0-1).

Segern var Alundas fjärde på de senaste fem matcherna.

Alunda spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Jonna Westerholm, Alva Palmedal, Paulin Andersson och Hanna Salomonsson.

Andra perioden blev mållös. 7.04 in i tredje perioden slog Sara Ryman till på pass av Ida Petrén-Lantz och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Tyresö Trollbäcken.

Noterbart är att Paulin Andersson gjorde ett mål för Alunda och spelade dessutom fram till två mål.

Alunda har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Tyresö Trollbäcken har två vinster och tre förluster.

Det här betyder att Alunda ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Tyresö Trollbäcken på sjätte plats.

Alunda tar sig an Kais Mora i nästa match borta lördag 11 februari 15.00. Tyresö Trollbäcken möter Älvsjö AIK borta söndag 12 februari 14.30.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda