Varla IBK vann mot Kungälv

Varla vann mot svårslaget Kungälv på hemmaplan

En svit stod sig och en bröts när de två riktigt formstarka lagen Varla och Kungälv möttes i Kungsbacka Sporthall A. Fjärdeplacerade Varla vann hemma med 6-5 (0-4, 3-1, 3-0) och tog därmed nionde segern i rad i division 1 västra Götaland herr. Kungälv hade före matchen åtta segrar i rad.

Johannes Windsand stod för Varlas avgörande mål 14.26 in i tredje perioden.

Kungälv spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Victor Olsson, ett mål av Hannes Andersson och ett mål av Sebastian Dahlbom i slutet av perioden. Varla förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 3-5.

I tredje perioden var det i stället Varla som hade greppet. Laget vann perioden med 3-0 och matchen med 6-5.

Varla har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har fyra vinster och en förlust. Det här var Varlas fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kungälvs andra uddamålsförlust.

Kungälvs nya tabellposition är andra plats.

Lördag 11 februari 14.30 spelar Varla borta mot Fristad. Kungälv möter IBK Göteborg hemma i Mimershus söndag 12 februari 16.45.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Äntligen seger för Varla mot Pixbo