Pixbo Wallenstam IBK vann mot AIK

Utklassning när Pixbo besegrade AIK i Wallenstam Arena

Pixbo hade inga problem med AIK i Superligan SSL herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 11-6 (2-1, 4-1, 5-4).

– Matchbilden över tre perioder är att vi har otroligt mycket boll och skapar ett bra tryck mot AIK. Vi skapar många bra lägen för att rycka ifrån i målprotokollet men är lite ineffektiva i avgörande lägen vilket gör att AIK håller sig kvar i matchen. Men kan genom några snygga mål gå ifrån till en säker seger till slut, kommenterade Pixbos tränare Patric Löfborg efter matchen.

Segern var Pixbos fjärde på de senaste fem matcherna.

Pixbo startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Martin Östholm och Linus Nestorsson innan AIK svarade och gjorde 2-1 genom Liam Åström. Pixbo var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Pixbo vann också tredje perioden 5-4 och ställningen efter tre perioder var 11-6.

Martin Östholm gjorde tre mål för Pixbo och spelade dessutom fram till ett mål. AIK:s Markus Eriksson stod för tre poäng, varav ett mål och Liam Åström gjorde två mål och ett assist.

Pixbo har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan AIK har en vinst och fyra förluster.

I tabellen innebär det här att Pixbo nu ligger på femte plats. AIK är på tolfte plats.

Pixbo tar sig an Helsingborg i nästa match hemma lördag 11 februari 15.00. AIK möter samma dag 18.00 Storvreta borta.

Matchrapporter: Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen