Foto: Simon Melchert
SSL Dam

Tvillingkampen: Den ena gjorde poäng, den andra vann

ANNONS

TV+TEXT: Frida Hellgren mot Clara Hellgren, båda fick jubla av olika skäl.

Kalmarsund besegrade Falun med 7-4 på hemmaplan och det var tre väldigt viktiga poäng för småländskorna i jakten på slutspel.

Tvillingarna Clara Hellgren (Falun) och Frida Hellgren (Kalmarsund) fick möta varandra. Clara var den som gjorde poäng (2+1), men Frida fick fira en seger.

”Vi visar direkt att vi kan studsa tillbaka efter den usla insatsen senast. Idag är det karaktär rakt igenom och tre viktiga poäng i jakten på att säkra kontraktet”, säger Kalmarsunds assisterande tränare Ludvig Eriksson.

”Vi jobbar inte för varandra fullt ut i försvarsspelet idag. Speciellt när det kommer till omställningsspelet. Vi släpper in fem mål på kontringar idag och det var något vi pratade om inför matchen att vara extra noga med. Sedan gör vi inte mål på våra målchanser. Vi vinner skotten med 26-17. Forssén och Hellgren gör en godkänd match”, säger Faluns tränare Eric Björk.

Highlights: Kalmarsund-Falun 7-4

Matchrapporter: Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: