SSL Dam

Oväntad hattrickskytt fixade två livsviktiga poäng för Nacka

Sågade sitt lag i pausen: "Åt helvete" - sedan kom upphämtningen i galen slutdramatik.

Nacka jagar nytt SSL-kontrakt och tog två livsviktiga poäng borta mot Lund genom seger med 6-5 efter straffläggning. Men det borde kanske ha varit tre poäng, 08-laget ledde nämligen med 5-3 när bara drygt en minut återstod, innan Lund hann både reducera och kvittera inom loppet av 21 sekunder.

Innan upphämtningen var Lunds skyttedrottning Emelie Rosenqvist ordenligt förbannad över sitt lags insats. ”Det har gått åt helvete. Vi gör det så jävla dåligt på alla håll och kanter. Vi vill inte anfalla, vi vill inte vinna och vi verkar inte bry oss. Helt ärligt finns det allt att förbättra. Vi är ingenting just nu. Vi låter de göra som de vill", sa Rosenqvist i pausen i Expressens sändning.

Erica Klevbo blev matchvinnare med sitt mål i straffläggningen och hon gjorde totalt tre mål i matchen. Det anmärkningsvärda är att hon enbart hade gjort ett mål tidigare under hela den här SSL-säsongen, nu blev det alltså hattrick.

Highlights: Lund-Nacka 5-6 ST

Matchrapporter: Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund Stort jubel när Thorengruppen säkrade seriesegern med vinst mot IBK Lund Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC IBK Lund avgjorde i tredje perioden mot Åkersberga IBF