Kalmarsund vann mot IBF Falun

Ombytta roller när Kalmarsund besegrade IBF Falun

På lördagen möttes Kalmarsund och gästande IBF Falun i SBB Arena i Superligan SSL dam. Senast lagen möttes tog IBF Falun en enkel seger med 9-4, men den här gången var det Kalmarsund som vann. Slutresultatet blev 7-4 (1-1, 3-2, 3-1).

– Vi visar direkt att vi kan studsa tillbaka efter den usla insatsen senast. Idag är det karaktär rakt igenom och tre viktiga poäng i jakten på att säkra kontraktet, kommenterade Kalmarsunds assisterande tränare Ludvig Eriksson efter matchen.

IBF Faluns tränare Eric Björk tyckte så här om matchen:

– Vi jobbar inte för varandra fullt ut i försvarsspelet idag. Speciellt när de kommer till omställningsspelet. Vi släpper in fem mål på kontringar idag och det var något vi pratade om inför match att vara extra noga med. Sedan gör vi inte mål på våra målchanser. Vi vinner skotten med 26-17. Forssén och Hellgren gör en godkänd match.

Första perioden var jämn. IBF Falun inledde bäst och tog ledningen genom Clara Hellgren efter 8.09, men Kalmarsund kvitterade genom Matilda Sjödin bara tre minuter senare. Kalmarsund var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Kalmarsund var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 och matchen med 7-4.

IBF Faluns Clara Hellgren stod för två mål och ett målgivande pass. Kalmarsunds Matilda Sjödin gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Elin Petersson gjorde tre mål och Emma Fagerhöi stod för tre poäng, varav två mål.

Kalmarsund har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan IBF Falun har tre vinster och två förluster.

I tabellen innebär det här att Kalmarsund nu ligger på sjunde plats. IBF Falun är på fjärde plats.

Kalmarsund möter Lund Elit i nästa match borta lördag 11 februari 16.00. IBF Falun möter samma dag Nacka Wallenstam borta.

Matchrapporter: Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund