Växjö IBK förlorade mot Mullsjö AIS

Mullsjö vann mot Växjö – trots underläge

Inför sista perioden var Växjö i ledningen med 4-3 i Fortnox Arena. Men Mullsjö vände och vann. Till slut blev det 6-8 i matchen i Superligan SSL herr.

– Vi är inne i en tuff period och ser fram emot två veckor utan matcher där vi kan ta hand om kroppar och huvud, kommenterade Växjös tränare Johan Schönbäck efter matchen.

Mullsjös tränare Johan Kihlbom tyckte så här om matchen:

– Jag tycker att vi gör en fin insats över 60 minuter. Vi följer matchplanen vi har, alla spelare köper in och jobbar hårt för varandra och vi tror på det vi gör. En väldigt stark seger i en svår bortamatch, det är skönt att ta med oss det inför miniuppehållet.

Mullsjö var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

Växjö hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 4-3.

I tredje perioden var det i stället Mullsjö som hade kommandot. Laget vann perioden med 2-5 och matchen med 8-6.

Noterbart är att Samuel Folkesson Algman gjorde tre mål för Växjö och två målgivande passningar. Dessutom att Mullsjös Sebastian Palmqvist stod för fyra poäng, varav tre mål och Oskar Malmgren hade tre assists.

Växjö har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Mullsjö har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att Mullsjö ligger på sjunde plats i tabellen, och Växjö är på tredje plats.

Nästa motstånd för Växjö är Falun. Mullsjö tar sig an Kalmarsund hemma. Båda matcherna spelas lördag 11 februari 15.30.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö