Bergs IK förlorade mot Lockerud/Mariestad

Lockerud/Mariestad utklassade Bergs IK på bortaplan

Lockerud/Mariestad fick utdelning när laget vann på bortaplan mot Bergs IK i Allsvenskan västra/södra dam med klara 7-2 (3-1, 4-0, 0-1).

Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson tyckte till om matchen:

– En stabil seger från start till mål. I andra perioden avgörs matchen och vi är kliniska i rätt lägen och utnyttjar det övertaget som vi har. Tredje perioden blir en transportsträcka där vi har full kontroll.

Lockerud/Mariestad stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3.

Bergs IK reducerade dock till 1-3 genom Elsa Kallentoft efter 19.17. I andra perioden var Lockerud/Mariestad starkast och gick från 1-3 till 1-7 genom mål av Julie Gidske, Wilma Lundin, Wilma Klingberg och Ellen Lundin. Det sista målet kom med 29 sekunder kvar av perioden. 3.42 in i tredje perioden slog Sara Wettermark till framspelad av Tuva Wessman och reducerade. Men mer än så orkade Bergs IK inte med.

Wilma Klingberg gjorde två mål för Lockerud/Mariestad och spelade fram till ett mål och Ellen Lundin stod för ett mål och två assist.

Bergs IK har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Lockerud/Mariestad har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

För Bergs IK gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Lockerud/Mariestad är på andra plats.

Bergs IK tar sig an Katrineholm i nästa match borta torsdag 9 februari 19.00. Lockerud/Mariestad möter Fröjered hemma lördag 11 februari 16.00.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK