Fröjered vann mot Skoghall

Efterlängtad seger för Fröjered – bröt förlustsviten mot Skoghall

Det har varit en tung period med sex förluster i rad för Fröjered i Allsvenskan västra/södra dam. Men hemma mot Skoghall bröts den tuffa sviten. Det blev 5-3 (1-1, 3-2, 1-0) i matchen i Sparbankshallen.

Första perioden var jämn. Skoghall inledde bäst och tog ledningen genom Elinore Öberg efter 5.30, men Fröjered kvitterade genom Filippa Löfborg efter 13.05. I andra perioden var det Fröjered som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

28 sekunder in i tredje perioden slog Tilda Härnborg till återigen på pass av Alva Härnborg och ökade ledningen. Härnborg fullbordade därmed Fröjereds vändning. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

Fröjered har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Skoghall har en vinst, två oavgjorda och två förluster.

Det här betyder att Fröjered ligger på sjätte plats i tabellen, och Skoghall är på tredje plats.

Fröjered tar sig an Lockerud/Mariestad i nästa match borta lördag 11 februari 16.00. Skoghall möter Hagfors hemma onsdag 8 februari 19.00.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5