Björklinge BK förlorade mot Värmdö

Efter fem raka segrar i division 1 östra Svealand herr tog vinstsviten slut för Björklinge

Matchen mellan hemmalaget Björklinge och gästande Värmdö slutade 5-8 (2-7, 2-0, 1-1). Därmed tog Björklinges svit med fem raka segrar i division 1 östra Svealand herr slut på lördagen.

Segern var Värmdös fjärde på de senaste fem matcherna.

Värmdö tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.10 genom Nick Ahlholm, och gick upp till 0-6. Björklinge kom tillbaka och reducerade.

Innan perioden var över hade Värmdö dock ryckt åt sig ledningen med 2-7. I andra perioden var det i stället Björklinge som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 4-7.

Tredje perioden slutade 1-1 och Värmdö vann matchen med 8-5.

Noterbart är att Jimmy Risberg gjorde tre mål för Värmdö och ett assist.

Björklinge har fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Björklinge på sjätte plats och Värmdö på fjärde plats.

Fredag 10 februari 19.00 spelar Björklinge borta mot Täby FC. Värmdö möter Farsta borta i Farstahallen lördag 4 februari 13.45.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Värmdö besegrade på bortaplan av Åkersberga IBF Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Kryss för Värmdö och Ekerö IK