#ibsilly
Kalle Lundgren och Andreas Rehn.
Foto: Christoffer Sturesson och Tomas Brandt Wangel
Herrettan

Herr1an-lagen förstärks med meriterade målvakter

ANNONS

Både Nacka och Floda värvar burväktare från Allsvenskan, som båda har förflutet i SSL.

Veteranen Andreas Rehn, född 1988, har en lång karriär bakom sig inom Stockholmsinnebandyn. På seniornivå har han representerat Nacka, Duvbo, AIK, Värmdö, Järfälla, Älvsjö och senast Djurgården. Rehn var med och tog upp Järnkaminerna i SSL men har inte figurerat så värst mycket under årets allsvenska säsong.

Nu står det klart att Rehn lämnar Djurgården, detta för en återkomst till Nacka i Herr1an. Nacka är nykomlingar i serien och ligger på plats åtta efter 16 omgångar.

– Andreas tar med sig stor erfarenhet från målvaktsspel i SSL och högre divisioner. Och är en förebild och ledare för våra ungdomsspelare. Välkommen hem Andreas, skriver klubben på sin Instagram.

Förre Pixbo-målvakten klar för Floda

Rehn är inte den enda målvakten med förflutet i SSL som skriver på för ett lag i Herr1an – även Kalle Lundgren har valt att gå samma väg. Lundgren är betydligt yngre än Rehn (född 2000), och han återvände till sin moderklubb Lerum i Allsvenskan inför den här säsongen. Han kom då närmast från Pixbo men har också hunnit med en säsong i Hagunda.

Lundgren har ofta fått agera andramålvakt bakom Robin Pagoldh den här säsongen och nu väljer han att lämna för spel i Floda.

– Jag kom till Lerum för att få gnistan till innebandy igen. Kände aldrig att jag kom igång då en del saker vid sidan om innebandyn fick ta min tid. Efter det användes jag inte riktigt till min fulla kapacitet så kände att om Floda tror på mig så vill jag ta den chansen, säger Lundgren till Flodas Instagram.

Floda ligger åtta i Herr1an Västra Götaland, med nio poäng upp till kvalplatserna och fyra ner till nedflyttning. När Lundgren kan debutera för sitt nya lag är oklart då han för närvarande är skadad.

– Jag har eventuellt dragit ledbandet i tummen. Det väntar en ny undersökning den 30 januari. Jag har testat litet lätt på träning senaste veckan och det har känts bättre än förväntat. Hoppas på positiva besked.


Andreas Rehn åker på två utvisningar på 30 sekunder

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Backadalen en lätt match för Floda som vann klart Underläge i tredje perioden – då vände Skoghall och vann Floda vinnare mot GS 86 – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: