IBF Västerås förlorade mot Örebro Innebandy

Örebro Innebandy vände underläge till seger

Örebro Innebandy hade problem och låg under med 4-6 efter två perioder i matchen i division 1 Mellersta herr mot IBF Västerås i Mälarenergi Arena (Västerås). Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 10-7 för bortalaget Örebro Innebandy.

Örebro Innebandys tränare Emil tyckte så här om matchen:

– Hafsig förstaperiod från båda lagen där vi har bäst utdelning. En andra period där jag tycker Västerås äger matchen fullständigt och där har vi tur ledningen inte är större inför sista. Där gör vi såklart om en del i laget både gällande spelet och linorna, sedan får vi ju maxutdelning tidigt och går förbi och spelar med ett stort lugn resterande.

I första perioden var det Örebro Innebandy som var starkast. Laget vann perioden med 3-4.

IBF Västerås hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Örebro Innebandy tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.26 genom Hampus Håkansson, och gick upp till 6-8 innan IBF Västerås svarade.

Innan matchen var över hade Örebro Innebandy gjort 7-10.

Noterbart är att Örebro Innebandys Ludvig Björkman stod för tre mål och ett assist. Dessutom att IBF Västerås Jonathan Ronsten gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och William Schlugi stod för tre poäng, varav två mål.

IBF Västerås har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Örebro Innebandy har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att IBF Västerås nu ligger på nionde plats i tabellen, och Örebro Innebandy är på femte plats.

I nästa match, lördag 28 januari, har IBF Västerås Arboga hemma i Mälarenergi Arena (Västerås) 19.00, medan Örebro Innebandy spelar hemma mot Nykvarn IF 14.00.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping